Ontbijt

Apfelstrudel havermout

Havermout, ik vond het eerder nooit lekker, tot ik het een keer met sojamelk klaarmaakte. Ik vind dat een plantaardige melk een hele zachte smaak geeft aan de havermout, ideaal voor de ochtend! Maar iedere ochtend met een standaard havermoutje met pindakaas en kokossnippers ontbijten, gaat af en toe een beetje vervelen. Vandaar dat ik met dit idee kwam: havermout in de stijl van apfelstrudel! Ondanks ik nog nooit op een skivakantie ben geweest, doet het woord apfelstrudel me hier wel aan denken. Bovendien kan ik ook geen genoeg krijgen van vanille en is het super makkelijk om te maken.

Wat heb je nodig voor 1 ontbijtje?
  • 40 gram havermout
  •  Zo’n 200 milliliter sojamelk (de hoeveelheid melk ligt erg aan de gewenste dikte van je havermout. Hoe meer melk, hoe papperiger die wordt)
  • 1 appel
  • 1 vanillestokje
  • Kaneel naar smaak
  • Scheutje water
  • Eventueel: amandelschaafsel
Wat moet je doen?
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • Doe de stukjes appel samen met wat kaneel en ongeveer 1 eetlepel water in een pannetje en verwarm. Roer er af en toe doorheen om te voorkomen dat de appel niet aanbrand. Gaat het te hard? Voeg dan nog wat water toe.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Doe het merg van het vanillestokje samen met de havermout en de sojamelk in een pannetje en breng aan de kook. Blijf ook goed door de havermout roeren.
  • Laat de havermout koken tot het je gewenste dikte heeft, voeg eventueel nog wat melk toe.
  • Als de havermout klaar is, giet je het in een bakje/schaaltje. Verdeel de warme appel eroverheen en maak eventueel nog af met wat extra kaneel/vanille of amandelschaafsel.

Ik kom hier zeker mijn bed wel voor uit! Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.