Diner

Gevulde kipfilet met spinazie

Gevulde kipfilet wilde ik al zo lang een keer maken! Ik sprong dus ook een gat in de lucht toen het in één keer perfect was. Naast het feit dat deze kipfilets met Italiaanse twist onwijs lekker is, is het ook nog eens leuk om te maken (vind ik). En zeg nou zelf, dit is toch geweldig om op tafel te zetten?

Wat heb je nodig voor 3 gevulde kipfilets?
  • 3 kipfilets
  • 5 à 6 handen verse spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 50 gram feta
  • Olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
  • 6 satéprikkers
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 200 °C, pers/snijd de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  • Verwarm een scheutje olie in een wokpan en laat de spinazie handje voor handje slinken. Wanneer de eerste twee handjes geslonken zijn, voeg je de knoflook, tomaten, peper en zout toe.
  • Als alle spinazie geslonken is, snijd je de kipfilets als een broodje open (laat een deel dicht). Door ze als een broodje open te snijden, kun je ze weer dichtklappen.
  • Haal de spinazie van het vuur en verbrokkel de feta erboven, roer er doorheen.
  • Verdeel het spinaziemengsel in de kipfilets, vouw de kipfilets weer dicht en steek 2 satéprikkers door de open kant. Leg ze in een ovenschaal.
  • Meng 2 eetlepels olijfolie met de Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout. Roer door elkaar en bestrijk over de bovenkant van de kipfilets.
  • Plaats de kip voor 30 minuten in de oven. De kip is gaar als hij goud-bruin begint te kleuren.

Serveer met gebakken aardappeltjes en een zelfgemaakte salade of met groente. Echt een aanrader als je gasten te eten krijgt of als een feestelijke maaltijd.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! ?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.