Snacks/tussendoortjes

Tuttifrutti flappen

Tuttifrutti flappen, of te wel: appelflapje anders! Vroeger maakte mijn oma altijd tuttifrutti voor mij als ik daar at of logeerde. Het eerst wat ze dan zei als ze begon met koken was: ‘Ik heb tuttifrutti voor je gehaald hoor!’. Onwijs lekker vond ik het, vooral als het nog warm was. Vaak aten we het dan op de vla als een toetje. Nu vond ik het eens tijd om er iets anders mee te doen. Toen ik zag dat we nog bladerdeeg in de vriezer hadden liggen, was de keus snel gemaakt. En lekker zijn ze zeker!

Wat heb je nodig voor 6 flappen?
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 zak tuttifrutti (AH, 375g)
  • Kaneel
  • 1 ei
  • Eventueel: kaneelsuiker
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakjes bladerdeeg apart van elkaar te ontdooien.
  • Snijd de tuttifrutti in kleine stukjes en meng samen met wat kaneel (hoeveelheid naar wens).
  • Verdeel ongeveer twee eetlepels van de tuttifrutti op een plakje bladerdeeg. Klap de helft van de plak in een driehoek over het mengsel. Herhaal dit voor de andere plakken.
  • Leg de flappen op een met bladerdeeg bedekt ovenrek.
  • Klop het ei los in een schaaltje en bestrijk de flappen ermee.
  • Strooi er eventueel nog wat (kaneel)suiker overheen en bak de flappen 15 minuten in de oven.

Zeg nou zelf, ze zijn mooi toch? Erg lekker om te serveren als je gasten hebt en geen standaard hapje bij de koffie/thee wilt geven (of gewoon lekker voor jezelf ;)).

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.