Sausjes en spreads

Gezondere mosterd-dille saus

Na de kerstdagen lagen er hier nog veel verse kruiden in de koelkast. Normaal gebruiken we deze kruiden om door de sla te doen, maar nu deed ik er eens iets anders mee. Ik maakte een mosterd-dille sausje. Uiteraard een gezondere variant, want de sauzen uit de supermarkt hebben allemaal één ding gemeen: suiker is als eerste ingrediënt te vinden op het etiket. Deze saus heeft dat zeker niet, hij is namelijk gemaakt met yoghurt en bevat slecht 4 ingrediënten!

Wat heb je nodig voor 5-6 porties?
  • 100ml (magere) yoghurt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3-4 takjes verse dille
  • Eventueel: honing
Wat moet je doen?
  • Roer de yoghurt, mosterd en citroensap door elkaar heen.
  • Knip of hak de dille fijn en voeg toe aan de saus.
  • Roer goed door en breng eventueel verder op smaak met dille/mosterd.

Wil je de saus net wat zoeter hebben? Voeg dan wat honing toe.

Deze saus is ideaal voor bij de vis. Grill de vis in een grillpan/op de bbq of in de oven met wat peper en zout en serveer met de saus.

Uiteraard is deze saus ook erg lekker over de salade!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.