Diner

Geroerbakte spruitjes met krieltjes en kip

Geroerbakte spruitjes met krieltjes en kip, dat is een hele mond vol! Vooruit, een afkorting voor jullie: avg’tje anders 😉 Veel mensen houden niet zo van spruitjes. Jammer eigenlijk want deze kleine kooltjes bevatten 3x meer vitamine C dan sinaasappelen! Dat had je niet verwacht, of wel? Een goede reden dus om met dit koude weer spruitjes te eten. Ik denk zelfs dat mensen die niet zo van spruitjes houden dit recept ook wel kunnen waarderen.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 500 gram kleine spruiten
  • 800 gram krieltjes
  • 200 gram gekookte kipreepjes
  • 1 sjallot
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram feta(blokjes)
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Snipper de sjallot en hak de knoflook fijn.
  • Kook de spruiten in 6 minuten beetgaar.
  • Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan en bak de krieltjes rondom goudbruin.
  • Verwarm een andere pan (zonder olie) en bak de kipreepjes op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de sjallot en knoflook toe en bak mee.
  • Giet de spruiten af en zet even weg.
  • Als de krieltjes gaar zijn en de kipreepjes goudbruin, doe je de kipreepjes en spruiten bij de krieltjes. Roer door elkaar en bak het geheel nog zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
  • Snijd de feta in blokjes en verdeel deze over het gerecht.

Eetsmakelijk! Zelf had ik nog nooit geroerbakte spruiten gegeten, maar ik was verbaast door de lekkere smaak. Zeker voor herhaling vatbaar!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! ?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.