Persoonlijk

Q&A- Get to know me

Afgelopen week (op 17 januari) bestond It’s about health een half jaar. Ondanks ik in dit halve jaar veel recepten en hardlooprondjes heb gedeeld, viel dat met de persoonlijke dingen wel mee. Tijd om dat even in te halen met een Q&A-blog!

Ik krijg vaak via instagram of persoonlijk vragen over mijn blog en over mijn leefstijl. Dit vind ik erg leuk en daarom liet ik jullie vragen insturen die ik écht moest beantwoorden. Ik heb uit deze vragen een selectie van 10 gemaakt. Dus, waar wacht je op? Lees verder en get to know me!

Wat is je lievelingseten?

Deze vraag werd het meest gesteld! Dit is eigenlijk ook gelijk de moeilijkste vraag… Ik vind namelijk erg veel gerechten lekker. Maar, als ik écht zou moeten kiezen, kies ik Marokkaanse couscous.

Wat vinden je ouders ervan dat je een blog hebt over gezonde voeding etc.

In verband met mijn achtergrond met eten, vinden mijn ouders het erg fijn dat ik nu geniet van het maken en koken van mijn eigen recepten. Ze zien aan mij dat ik nu plezier kan vinden in eten en ze merken dat mijn blog een grote motivatie is voor mij om ook echt door te gaan met koken en de eetstoornis achter me te laten. Verder zijn ze erg blij dat we vaker wat ‘speciaals’ eten. Ons avondeten bestond namelijk 5 van de 7 dagen uit een standaard avg’tje! Qua sport maken ze zich nog wel eens zorgen. Dit komt omdat mijn blog en instagram mij ook motiveren om te sporten. Gelukkig is dit geen probleem en houd ik alles goed in de gaten.

Wat is je favoriete workout?

Bootcamp! Geen verassing denk ik, aangezien ik bootcamp doe als sport. Maar er zijn ook verschillende bootcamp trainingen. Daarvan doe ik het liefst een circuit training. Verder ben ik altijd in de stemming om een goede leg-day te doen! Ik vind spierpijn in mijn benen echt een heerlijk gevoel, hahah!

Ben je wel eens bang voor vervelende reacties uit je omgeving over je instagram?

Ja. Ik was in het begin erg bang van reacties van buitenaf. Ik dacht dat ik veel rare reacties zou krijgen of dat er achter mijn rug om gepraat zou worden. Gelukkig heb ik hier geen last van gehad (denk ik, tenminste…) en denk ik er nu veel relaxter over. Doen wat je leuk vind is veel belangrijker dan je zorgen maken over wat de rest ervan vindt!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Uit veel dingen! Zo kom ik veel lekkere dingen tegen op Instagram en Pinterest. Verder houd ik ervan om in mijn vrije tijd kookboeken en tijdschriften met recepten (zoals de Foodies) door te spitten. Ook zelf uiteten gaan en kijken wat het restaurant aanbiedt is een grote bron van inspiratie. Als ik eenmaal genoeg recepten verzameld heb, geef ik ze een nieuw jasje en maak ik er mijn eigen en gezondere versie ervan.

Hoe combineer je je sport, werk en school?

Oef, ja dit is soms wel moeilijk! Allereerst maak ik iedere zondag een weekplanning. Ik schrijf dan per dag op tot hoelaat ik naar school moet, hoelaat ik daarvan terug ben en de andere afspraken die ik die dag heb (zoals werk). Als ik dat heb gedaan, kijk ik wanneer ik kan sporten en koken. Gelukkig heb ik twee vaste trainingsdagen dus hoef ik alleen nog een hardloopmoment en een paar kookmomenten in te plannen.

Wat is je favoriete eigen recept?

Oké dit was oprecht moeilijk! Is twee ook goed? Ik houd van soep, dus deze soep mag niet ontbreken tussen mijn favorieten. Deze broccolisoep is lekker romig en vol met smaken, echt een aanrader! Verder vind ik deze chili con carne ook om te genieten. En nu ik toch bezig ben… deze mugcake maakt iedere dag een goede dag!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Het antwoord op deze vraag is vrij makkelijk en zal je waarschijnlijk niks verbazen: koken en sporten. Verder vind ik het heerlijk om een echte me-time in te plannen waarbij ik een maskertje op mijn gezicht doe en een tijdschrift lees of een serie op netflix kijk. 

Wat studeer je?

Hoewel je vast denkt dat ik een studie doe gerelateerd aan gezondheid, doe ik iets totaal anders. Ik studeer Hotel Management aan het Saxion en zit nu in mijn eerste jaar.

Hoe maak je je foto’s?

Voor mijn foto’s gebruik ik de Canon eos 4000d. Een super fijne camera met een food-functie erop! De laatste tijd maak ik vooral gebruik van een witte achtergrond. Hiervoor heb ik twee tegels waar ik dan het gerecht op zet. Vervolgens begin ik gewoon met het maken van foto’s uit verschillende hoeken en met verschillende details om het gerecht heen. Uiteraard moeten mijn ouders wel zo’n 5-10 minuten wachten tot we daadwerkelijk kunnen eten. Maar, alles voor de foto toch?

Funfact: Toblerone is mijn lievelingschocola en eet ik alleen als er een speciale gelegenheid is!

 Heb je een vraag die niet beantwoord is, maar waarvan je het antwoord wel graag zou willen weten? Stuur gerust een berichtje! 🙂

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.