Sausjes en spreads

Kerrie hummus

Hummus, humus, houmous, noem het hoe je het wil noemen, maar je kunt niet zeggen dat deze Libanese spread niet lekker is. Het hoofdingrediënt van hummus is kikkererwten en het wordt erg vaak gegeten met brood. Tegenwoordig kun je hummus over de hele wereld vinden en is het vooral erg populair onder de vegatariërs en veganisten. Ook in Nederland liggen er verschillende merken en smaken in de schappen van de supermarkt. Maar zelf hummus maken is veel leuker! Daarom maakte ik deze hummus met kerrie.  Je kunt deze hummus maken met zowel een keukenmachine of staafmixer.

Wat heb je nodig?
  • 1 pot kikkererwten á 310 gram
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 eetlepel witte tahini (sesampasta)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Peper & zout
  • Scheut water
Wat moet je doen?
  • Doe de kikkererwten, knoflook, tahini, olijfolie en citroensap in een keukenmachine en mix door elkaar. Of doe de ingrediënten in een bak en pureer met een staafmixer.
  • Als de hummus niet meer verder wilt mixen, doordat het te stevig is, voeg je de kerriepoeder, een snuf peper en zout en een scheut water toe. Mix verder.
  • Voeg telkens een beetje water toe, totdat de humus je gewenste dikte heeft.
  • Breng eventueel nog verder op smaak met wat kerrie, peper of zout.

Tegenwoordig kun je tahini in een gewone supermarkt kopen, zoals deze van BioToday.

Deze hummus is erg lekker voor op je brood, een toastje of gebruik hem als dip voor ’s avonds op de bank, hummus is namelijk erg lekker met groente! Je kunt hummus ook heel goed door je salade doen, dit geeft een hele lekkere en krachtige smaak aan je salade.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂