Reviews

Review John Altman popcorn

Een kleine twee weken geleden stond er een grote doos voor de deur. Een doos met maar liefst 25 (!) zakken popcorn in 3 verschillende smaken van John Altman. Hoewel popcorn nooit mijn favoriete snack is geweest, kon ik niet wachten om deze smaken te proberen. In de doos zaten namelijk de volgende smaken: Sweet cinnamon, Caramel & seasalt en Seasalt. Veelbelovend dus! Ik probeerde ze voor jullie uit en ga je in deze blog vertellen hoe de smaken bevielen.

John Altman

Afbeeldingsresultaat voor john altman logoAllereerst even wat achtergrond van het merk. John Altman staat namelijk voor betere alternatieve in bepaalde productcategorieën. Ze zijn 100% natuurlijk, vrij van toevoegingen en ongezonde ingrediënten. Verder zijn de popcorn’s veganistisch en glutenvrij.

Omdat de popcorn’s vegan zijn, gaan de voedingswaarde wel wat omhoog. Dit komt door het gebruik van kokosolie in plaats van roomboter. Gelukkig is kokosolie gezond en blijft het inderdaad een bewuste snack. Hoewel, de Seasalt bevat wél minder calorieën en koolhydraten dan de zoute popcorn uit de supermarkt of bioscoop. Verder bevatten de popcorn’s maar 3 of 4 ingrediënten, waarvan inderdaad geen overbodige toevoegingen.

De smaak

En dan nu naar de informatie waar je jullie het meest benieuwd naar zijn… de smaak! Dit keer testte ik niet alleen, maar liet ik mijn beste vriendin helpen.

Voor ik de smaken individueel toelicht, zou ik eerst wat kenmerken noemen die ze gemeen hebben. Zo hebben alle drie de smaken een minder vet en plakkerig gevoel in je mond dan de popcorn van de bios. Dit vind ik erg fijn, want ik houd helemaal niet van plakkerig gedoe. Verder is de popcorn wat minder knapperig dan degene die je (waarschijnlijk) gewent bent. Ook dit vind ik niet erg, want er is niets zo erg dan de tekst van de film niet kunnen horen door het knagende geluid van jezelf of de persoon naast je.

En dan nu naar de smaken…

Sweet cinnamon

Wauw, bij het opentrekken van de zak kwam er gelijk een pepernotengeur naar boven. Love it! Ik was een beetje bang dat deze smaak erg zoet zou zijn, zoals de meeste popcorn is, maar dat is helemaal niet het geval. De zoetheid is precies goed en dus ideaal als je niet zo weg bent van zoete popcorn (zoals mij). Toch had ik niet het gevoel dat ik per se kaneel proefde, maar dingen die van kaneel zijn voorzien. Zo proefde ik stroopwafel, speculaas, stoofperen en appel. Dit vond ik helemaal niet erg, want deze smaken zijn hartstikke lekker. Ik geef deze smaak een 7,5. Dit, omdat ik niet zo’n fan ben van zoete popcorn, maar wel aangenaam verrast ben! Ik vind dit echt een popcorn met een winters tintje en heerlijk voor bij een warme chocomelk.

Caramel & Seasalt

Mijn verwachtingen voor deze smaak lagen hoog, heel hoog! Ik ben gek op chocola met karamel en zeezout, dus ik kon niet wachten om hem te proberen. Bij mijn eerste hap was dan ook een hele tegenvaller, want waar was de explosie van karamel en zout? Nog een hap, want dit móést toch wel lekker zijn?! En toen had ik het door: de smaken van deze popcorn zijn niet zo overheersend als in alle chocoladerepen. De smaak van deze popcorn is juist heel subtiel, waarbij je het zout op je tong proeft en de karamel als een lekkere nasmaak hebt. En stiekem is dit nog lekkerder dan alles in één keer! Deze smaak krijgt dan ook een dikke 8, want hoewel ik niet zo’n popcorn liefhebber ben, vind ik deze wel erg interessant.

Seasalt

We weten allemaal wel hoe zoute popcorn proeft, maar met zoute popcorn als voorkeur was ik erg benieuwd of deze anders zou zijn dan de popcorn van de bioscoop. Dit was het geval. De eerste paar happen hadden weinig smaak en leken meer op een rijstwafel. Toen ik onderaan de zak kwam, kreeg ik de smaak die ik hoopte: meer zout. Dit is natuurlijk wel logisch, want het zout gaat naar beneden. Al met al geef ik hem een 6,5. Hij was anders dan verwacht, maar toch lekker omdat het zout niet overheerste. Ik doe hem de volgende keer alleen wel in een bakje 😉

Wat vond mijn vriendin?

Mijn beste vriendin en ik hadden dezelfde top drie, that’s why we are besties for 😉 Maar ik wilde natuurlijk ook weten waarom dit zo was. Volgens haar was de Seasalt niet vies, maar zat er ook niet veel smaak aan. De Sweet Cinnamon was lekker, maar: ‘het is niet zo dat mijn bakje leeg is en ik er nog een wil’. Tijd voor de Caramel & Seasalt. ‘Deze is heeeel chill, doe mij maar deze!’

Het is duidelijk: de Caramel & Seasalt móét je proberen en is een lekkere, gezellige snack voor een filmavond (met meiden). Want hoewel ik nog niet van mening ben dat popcorn de perfecte snack voor een film is, maken deze smaken de avond wel een stuk leuker!

Voor welke smaak ga jij tijdens je komende filmavond? Je kunt namelijk tot en met zondag 7 april kans maken op alle 3 de smaken via de winactie onder deze post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.