Lunch,  Ontbijt

Omelet in mok

Een mugcake maar dan anders? Ja! Een omelet in een mok! Een geweldige uitvinding, al zeg ik het zelf. Ik vind het bakken van eieren altijd zo’n vieze geur achterlaten. Bovendien is het omdraaien van een omelet met groente, als een boeren-omelet, altijd een heel gedoe bij mij. Door de omelet in een mok te maken, zijn deze dingen opgelost. Oke, nog een klein beetje geur, maar dat houdt je altijd met koken.

Ik vind deze manier van omelet maken zo leuk. Heerlijk om mee wakker te worden en in bed op te eten. Of lekker als lunch en in het zonnetje in de tuin opeten. Maar het is ook erg leuk voor gezamenlijke ontbijtjes, brunches en lunches, zoals met Pasen. Geen eitjes in eierdopjes, maar iedereen ik lekkere omelet in een kopje. Ik weet zeker dat je gezelschap het leuk zal vinden.

Deze variant is met paprika, maar je kunt er veel kanten mee op. Zo zou je er bijvoorbeeld ook wat spinazie of tomaat in kunnen doen. Pas wel op dat je er niet te veel in doet, het blijft namelijk een mok. De groente kan dan niet alle kanten op zoals bij het bakken van een omelet in een pan.

Hoe dan ook, ik ben helemaal weg van deze manier van omelet eten en ik weet zeker dat jij dat ook zult zijn na het proberen van dit recept!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 2 snoeppaprika’s
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Snijd/pers de knoflook fijn en de paprika in reepjes.
  • Vet een mok in met een beetje olijfolie/boter. Tik de eieren erin los. Voeg de knoflook, paprika, kruiden en snuf peper en zout toe. Klop door elkaar moet een vork.
  • Zet voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. De omelet is klaar wanneer hij goed omhoog is gekomen en goudbruin begint te kleuren.
  • Serveer met wat brood/rijstwafel.

Heb je een receptje geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje šŸ™‚

EĆ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.