Diner,  Sausjes en spreads

Pappardelle met avocado pesto & gevulde pangasius

Pasta en vis, een combinatie waar je mij hartstikke blij mee maakt. Wat kaas erbij en je maakt mijn week compleet. Gelukkig heeft dit recept het allemaal en dat ook nog eens op een best verantwoorde manier.

Dit recept bestaat eigenlijk uit twee lossen recepten, maar de combinatie is geweldig! Ik hoor je denken: ‘gevulde pangasius? Die vis is toch plat?’ Ja, dat klopt, pangasiusfilets zijn plat, maar door ze op te rollen kun je er wonderen mee doen! Zo vulde ik de filets voor dit recept met mozarella en gaf deze een frisse twist door het gebruik van verse kruiden en citroen.

Ook de pasta is misschien anders dan verwacht. Door de pesto zelf te maken, is je gerecht niet alleen een stuk gezonder, je kunt er hele andere dingen mee doen. Zo maakte ik een romige pestosaus door een avocado te gebruiken. Heerlijk en gezond! En je eigen pesto maken is maar een kleine moeite, het is een kwestie van alle ingrediënten in een keukenmachine/blender stoppen en mixen.

Oke, twee recepten in één maaltijd dus. Hoewel ik je zeker kan aanraden om dit ook als één maaltijd te zien, snap ik dat je als vegetariër of veganist liever de vis en bepaalde andere ingrediënten weglaat. Een vegetarische variant is al makkelijk gemaakt: laat de vis weg of vervang deze door vegetarische vis. Ook denk ik dat vegetarische kipstukjes erg lekker in dit gerecht zullen passen. Om het recept vegan te maken, moet je allereerst zorgen dat je geen verse pasta koopt (deze zijn namelijk niet vegan). Verder kun je de vis weer weglaten of vervangen. Voor de mozarella kun je kiezen voor een plantaardige variant of gebruik maken van edelgistvlokken.

Iedereen heeft andere wensen, maar één ding is zeker: hoe je dit recept ook gaat gebruiken, iedereen vindt hem gegarandeerd lekker! Probeer vooral eens een avocado te gebruiken in je pesto, echt om te genieten!!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Voor de pasta

 • 400 gram pappardelle (of andere pasta naar keuze)
 • 1 rijpe avocado
 • 20 gram verse basillicum
 • 1 teen knoflook
 • 1 citroen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Peper & zout
 • (Eventueel: cherrytomaatjes)

Voor de pangasius

 • 4 pangasiusfilets
 • 1 bol mozarella
 • 1 teen knoflook
 • 20 gram verse peterselie
 • Peper & zout
 • Satéprikkers
Wat moet je doen?
 • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 • Snijd/hak de peterselie en knoflook fijn en rasp de schil van de citroen (bewaar de citroen voor de pasta). Meng door elkaar.
 • Snijd de mozarella in plakken.
 • Leg de pangasiusfilets op een groot bord/plank en verdeel het peterseliemengsel over de bovenkant van de filets. Verdeel vervolgens de mozarellaplakjes over de filets.
 • Rol de filets op, steek ze vast met wat satéprikkers en strooi er wat peper en zout overheen.
 • Verwarm wat olie in een pan en bak de filets rondom goudbruin op een lage temperatuur.
 • Als de filets goudbruin zijn, leg je ze in een ovenschaal en bak je ze voor 15 minuten in de oven.
 • Halveer voor de pesto de avocado, verwijder de pit en doe hem in een keukenmachine/blender. Voeg hier de basillicum, knoflook, olijfolie, een flinke snuf peper en zout en het sap van de citroen aan toe. Mix tot een glad geheel.
 • Kook de pasta volgens de verpakking. Roer de pesto door de pasta zodra deze klaar is (gebruik eventueel wat kookvocht om dit makkelijker te maken).
 • Serveer de pasta met de gevulde pangasiusfilet en eventueel wat cherrytomaatjes.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.