Diner,  Sausjes en spreads

Italiaanse couscous met vegetarische balletjes

Mijn liefde voor couscous is groot, heel groot. Ik vind het heerlijk, het vult goed en je kunt er eindeloos mee variëren. Van salade tot warme maaltijd en van de Hollandse keuken tot de, ja, Italiaanse keuken! Dit keer maakte ik een frisse, zomerse, Italiaanse variant. Om je vingers bij af te likken!

Al eerder deelde ik het recept voor een Marokkaanse couscous, écht mijn favoriete variant. Lekker pittig en zo vol van smaak. Toch vind ik dat warmer weer om wat frissere maaltijden vraagt en dus ging ik aan de slag met iets nieuws. Het resultaat? Een heerlijke Italiaanse couscous met vegetarische balletjes en een yoghurtdressing.

Even over de yoghurtdressing, deze maak je gemakkelijk zelf! Ik gebruik hem zelf vaak als dressing door de sla. Stukken gezonder! Deze dressing geeft een extra boost aan dit recept, net zoals de geitenkaas. Ook is de dressing erg lekker om je balletjes in te dippen 😉

Je zou deze couscousmaaltijd ook erg goed kunnen serveren bij een barbecue. Zowel koud als warm. De kleuren staan ook nog eens super leuk op tafel en geven het Zomerse gevoel.

Natuurlijk hoef je niet per se te kiezen voor vegetarische balletjes, maar kun je ook gewoon gehakt gebruiken. Liever vegan? Gebruik dan plantaardige balletjes en laat de geitenkaas achterwegen. Zorg voor een vegan variant wel dat je een plantaardige bouillon gebruikt. Een tuinkruidenbouillon hoeft niet direct plantaardig te zijn!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de couscous

  • 150 gram couscous
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 8-10 vega(n) balletjes (ik vind deze van Vivera heel lekker)
  • 1/2 theelepel tuinkruidenbouillon
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Optioneel: 40 gram geitenkaasbolletjes

Voor de dressing

  • 30 milliliter (magere) yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Snuf peper & zout
Wat moet je doen?
  • Doe de couscous en bouillon in een kom. Schenk 200 milliliter kokend water bij de couscous en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Dek de kom af met folie en laat 5 minuten staan.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de groente op hoog vuur. Voeg wat Italiaanse kruiden naar smaak toe.
  • Verwarm in een andere pan ook wat olijfolie en bak de vegetarische balletjes rondom bruin in zo’n 6 minuten.
  • Voeg de couscous bij de groente en bak samen nog kort op middelhoog vuur.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en mix door elkaar. Proef en voeg eventueel wat yoghurt of citroensap toe.
  • Verdeel de couscous en de vega balletjes over twee borden, strooi de geitenkaasbolletjes eroverheen en serveer met de dressing.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.