Lifestyle & sport

Healthyfest dag 1&2

Ik had het Healthyfest al een aantal keren voorbij zien komen, maar toen ik alle foto’s en video’s van de editie van 2018 zag, wist ik het zeker: hier moet ik heen! Toevallig wist ik dat een vriendin van mijn moeder (en omdat ik haar al zo lang ken, ook een soort vriendin van mij) ook interesse had en besloot ik haar te vragen. Toen we met onze gezinnen gingen ontbijten (iets wat we wel vaker doen), besloot ik haar te vragen en die ochtend boekte we ons huisje nog. Eh ja, een huisje met 4 personen… Hoe gingen we 2 andere mensen vinden? We besloten het op facebook te plaatsen en vrij snel zaten de twee plekken vol.

Dit weekend was het eindelijk zo ver! We hadden onze eigen planning gemaakt en waren zo benieuwd wat ons allemaal te wachten stond. Benieuwd wat we dit weekend hebben gedaan? Lees gauw verder!

Vrijdag

Direct vanuit mijn bedrijfseconomie tentamen stapte ik in de trein naar Amersfoort waar mijn vriendin mij op zou halen om samen verder naar het Healthyfest te gaan. Toen we aankwamen, gingen we op zoek naar ons huisje, ontmoette we onze huisgenootjes, plofte we onze spullen neer en gingen we direct in onze sportkleding. Toen we aangekleed waren, gingen we het park een beetje verkennen en uitzoeken waar alles zich bevond. Toen we alles gevonden hadden en rond hadden gekeken op het grote ‘festivalplein’, was het tijd voor de officiële opening.

Tijdens de opening werden alle deelnemers een beetje wakker geschut met een leuke warming-up door Larz Schuijling. Al houden mijn vriendin en ik helemaal niet van dat gezamenlijke gespring en gedoe, we vonden het super leuk om vanaf de kant mee te kijken naar al die enthousiaste mensen. Jong en oud, dun of wat voller, het maakte allemaal niet uit! Iedereen was op het festival voor één doel: genieten van sporten.

Barre Basic

Om 19:45 was het tijd voor onze eerste work-out: Barre Basic. Barre is gebaseerd op ballet, pilates en fitness met goede muziek op de achtergrond. Helaas was er op het evenement geen barre aanwezig, maar dit werd erg leuk opgelost door de trainers. We kregen een elasticband en gingen hiermee verschillende barre oefeningen doen. Het was zwaar, maar zo leuk! Een hele goede work-out voor je benen, billen en buikspieren. Bovendien werden onze armen, door het vasthouden van de elasticband boven ons hoofd, erg goed getraind. Hoewel ik denk dat het nog leuker is met een barre en dat dat de hele ervaring compleet maakt, hebben we zo genoten! Dit is dan ook zeker een sport die ik zou aanraden om eens uit te proberen.

Na deze work-out dachten we: ‘Misschien moeten we nog avondeten?’ Gezien het feit dat Barre een intensieve work-out is, leek het ons niet verstandig om vlak van te voren te eten. Rond 20:30 haalde we dus beide een lekkere wrap en hebben we een hele tijd op het grote festivalplein gezeten. Hier stonden allemaal kussens, hangmatten en foodtrucks. De muziek en alle mensen zorgde voor een geweldige sfeer. Voor we het wisten was het al 22:00 en leek het ons een goed plan om naar het huisje te gaan, de volgende dag moesten we natuurlijk wel fit zijn.

Zaterdag

De volgende dag ging onze wekker om 8:00. Het was een kwestie van de sportkleren aantrekken, een laagje mascara op doen, tas voor de dag inpakken en gaan. Ontbijt? Die hadden we bijgeboekt!

Het ontbijt

Gezellig aan het ontbijt in het zonnetje

Om 9:00 zou het gezamenlijke ontbijt van start gaan op het grote podium van Quaker. Het aanbod was niet groot, maar wel lekker. We konden kiezen uit pannenkoekjes met yoghurt en mango, havermout met dadels, een klein cakeje en een drankje gemaakt van melk en ananas. Verder konden we thee of koffie pakken en een smoothie. Tijdens het ontbijt werden wat feiten en fabels van voeding besproken met 3 gastsprekers, onder leiding van Arie Boomsma.

Les Mills The Trip

Om 11:00 was het ontbijt afgelopen en gingen we op weg naar onze eerste work-out van die dag: spinnen! Maar niet zo maar spinnen, spinnen door verschillende dimensies. Zo gingen we door de jungle, het water, beklommen we een berg en vulkaan en zagen we het heelal. Spinnen had ik nog nooit gedaan, maar door mijn racefiets wist ik dat ik dit leuk ging vinden. En het was meer dan leuk, het was super gaaf! Helaas is The Trip nog niet in Nederland, maar wanneer dit er komt, sta ik zeker vooraan.

Na deze heftige spinning class, waren we zo bezweet dat we terug gingen naar ons huisje om even ons gezicht en lijf snel te wassen. We besloten ook gelijk te lunchen. Gelukkig hadden we zelf broodjes en beleg mee, want op het festival zelf was het eten vrij prijzig.

Mlab work-out

De volgende work-out van deze dag was minder zwaar dan het spinnen. Het was de bedoeling om door een combinatie van krachtoefeningen, samenwerken en speelse bewegingen te maken, je ademhaling flexibel te leren switchen tussen actie en rust. Helaas haakten we hier snel af, omdat het meer tikkertje en door de groep heen rennen was, dan lekker sporten. We hadden nog een uur tot onze volgende work-out, maar deze werd goed opgevuld…

We besloten om ons lekker te laten masseren bij Rituals. Hier mocht je in een hangmat gaan liggen en kon je kiezen tussen een hoofd of hand massage. Beide gingen we voor een hoofdmassage en konden we geheel zen en ontspannen starten aan onze volgende, intensieve activiteit.

DISQ

Ja, net als een marionet 😉

DISQ is een sport die ontworpen is door onder andere Wendy van Dijk. Het is een work-out waarbij je met een mobiel fitness apparaat, de disq, en met behulp van koorden, weerstand biedt aan je bewegingen. Normaal zijn het work-outs van 10 minuten, maar nee, wij gingen voor een lekker halfuur. In het begin was het even wennen en uitvinden hoe het nou allemaal werkte, maar wanneer je dat eenmaal gewend was en de juiste weerstand gevonden had, was het eigenlijk wel grappig om te doen. Doordat de koorden vanaf je heupen naar je enkels gaan en vervolgens naar je handen, biedt je weerstand aan je hele lijf. Geloof me, dan is één squat al best pittig. Hoewel we het beide niet snel thuis zouden doen, vonden we het echt wel leuk om eens te proberen. Bovendien kun je de weerstand zo zwaar draaien als je zelf wilt en blijf je jezelf uitdagen.

Na deze activiteit gingen we snel terug naar ons huisje om te eten, want om 18:00 stond onze volgende work-out gepland. Gelukkig had ons huisgenootje al eten gekookt en konden we zo aanschuiven.

Kangoo jumps

Ook hier konden die duimpjes nog gewoon omhoog hoor!

Na het eten wisten we echt niet wat ons te wachten stond. Maar de naam zegt het al: lekker springen. Op internet hadden we gezien dat we rare schoenen met een soort veer eronder aankregen. Dit maakte ons zo benieuwd dat we dit wel moésten doen! De schoenen die we aankregen, waren een combinatie van skeelers en een springstok. We wisten niet wat ons te wachten stond, maar dansen? Dat hadden we niet zien aankomen! We kregen een choreo uitgelegd en waren drie kwartier aan één stuk door aan het springen en rond hupsen. Hoewel het niet voelde alsof je continu kracht aan het zetten was, ging die hartslag zeker omhoog. Het was heel leuk om, net zoals de DISQ, een work-out te doen met iets wat je totaal niet kent, maar eerlijk is eerlijk: met deze dingen zou je niet graag gezien willen worden toch?

Essentrics

We hadden besloten om de dag af te sluiten met een herstellende workout. Hoe kun je dat nou beter doen dan met Essentrics? Tijdens Essentrics maak je bewegingen die alle spieren en bindweefsels in je lijf aan het werk zetten. De combinatie van kracht en lengte, maakt het een effectieve en respectvolle bezigheid voor je lichaam, met herstellende krachten om je blessures en spierpijn te voorkomen. Ja, wanneer je het op zoekt op internet lijk het misschien wat op yoga, maar dit is wel degelijk anders. Het laat je in zien dat je ook zen en rustig kunt worden door op een andere manier te stretchen. Achteraf voelde we ons dan ook heerlijk en was alles weer soepel.

Wat een leuke work-outs hadden we al gehad! We liepen terug naar ons huisje waar we eindelijk al onze viezigheid van ons af konden spoelen en maakte ons klaar voor de volgende dag, want onze eerste work-out stond om 8:00 gepland…

Een heerlijke afsluiter van de dag!

Benieuwd wat we op dag 3 van het Healthyfest deden? Je lees het hier!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.