Sausjes en spreads

Linzentapenade

Vakantie, zin in dagjes weg en warmer weer, allemaal dingen die leiden tot terrasjes pakken. Lekker borrelen met je vrienden en gezellig bijkletsen. Vaak komen daar wel broodplankjes bij kijken. En een broodplankje zonder tapenade? Dat kan wat mijn betreft niet!

Maar waarom zou je alleen tapenade op het terras eten? Ik vind tapenade heerlijk om op een toastje of stukje stokbrood te serveren tijdens verjaardagen en dus besloot ik het eens zelf te maken.

Met een beetje van Rens Kroes en van mezelf, werd het een tapenade om je vingers bij af te likken! De smaak van de gedroogde tomaten komt, ondanks de linzen, heel lekker naar voren en hij proeft een heel stuk minder vettig dan de tapenades in een potje uit de supermarkt. Bovendien is de tapenade vegan. Ik ben fan, nu jij nog!

Wat heb je nodig?
  • 50 gram gedroogde tomaten (uit zak)
  • 1/2 rode ui
  • 160g linzen (uit blik)
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel water
Wat moet je doen?
  • Doe de gedroogde tomaten, ui, knoflook, kruiden en olijfolie in een keukenmachine en mix tot er een soort geheel ontstaat. Voeg dan de eetlepel water toe en mix dan nog kort tot alles wat kleiner is.
  • Doe het mengsel in een kommetje en voeg de tomatenpuree en linzen toe. Roer goed door met een vork. Serveer op een toastje, stokbrood of als dip bij wat groente.

Je kunt de tapenade in een afgesloten pot zo’n 3-4 dagen in de koelkast bewaren.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.