Nagerecht,  Ontbijt

Aardbeien nicecream

Als iemand vraagt wat mijn guilty pleasure is, hoef ik niet lang na te denken: ijs! Maar met dit recept kun je zonder schuldgevoel ijs eten, iedere dag weer. Zij iemand ontbijten met ijs? Kom maar door!

Ontbijten met ijs, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Gelukkig kan het echt en we noemen het Nicecream. Nicecream? Ja, ijs gemaakt van bananen. Gezonder, vullend, eindeloos mee te variëren én met dezelfde structuur.

Voor dit recept koos ik voor een aardbeien nicecream, maar je kunt het ook prima met ander fruit maken. Denk bijvoorbeeld aan mango, ananas of bosbessen. Zolang je de banaan als basis houdt, is er niks aan de hand. De banaan zorgt namelijk voor de zoete smaak en de perfecte structuur. Een rijpe banaan maakt het mixen wat gemakkelijker en de smaak wat zoeter, maar mocht je geen rijpe banaan hebben, dan kun je ook gewoon een andere verse banaan gebruiken. Heb je liever een grotere portie? Vries dan wat meer fruit in.

Voordat je enthousiast begint met het mixen van je bevroren fruit, leg eerst even je toppings klaar 😉 Het zou zonde zijn als je al je toppings nog moet zoeken of moet snijden en je ijs smelt. Oke, ready, set, go!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 1 grote, rijpe banaan
  • 5 grote aardbeien
  • Scheut (plantaardige) melk
  • Toppings naar keuze (ik gebruikte aardbei, kers, kokossnippers, granola en gepofte quinoa)
Wat moet je doen?
  • Snijd de banaan in plakjes, de aardbei in kwarten en doe in een afsluitbaar zakje. Leg een nachtje in de vriezer.
  • Haal het fruit de volgende ochtend uit de vriezer en doe het in een keukenmachine. Voeg een scheut melk toe en mix tot er een soort ijs ontstaat. Dit kan zo’n 4 minuten duren en soms moet je met een lepel even helpen mixen. Voeg nog wat melk toe als het mixen te moeilijk gaat.
  • Doe je nicecream in een bakje en top af met je favoriete toppings.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Wat een bakje om je zomerse dag mee te starten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.