Diner

Penne met aubergine en gegrilde zalm

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: ik houd van pasta en zalm. En dan heb ik het nog niet eens over de combinatie van deze twee. Deze twee zie je vaak samen in een pasta pesto. Niet dat ik dit niet snap, want dit is dan ook wel een geweldige combi, maar toch wilde ik het eens in een ander jasje steken…

De bekende pasta pesto met zalm heb ik een andere touch gegeven. Wat dat betekent? Allereerst de groene pesto vervangen voor een rode pesto. Verder wilde ik niet aan de slag met spinazie en champignons, wat je vaak tegenkomt in een groene pesto, maar koos ik voor aubergine. Voor de extra smaak maakte ik gebruik van olijven en verse basilicum.

De zalm marineerde ik heel simpel met wat Italiaanse kruiden, zodat het goed bij de rest van het gerecht paste. Wist je trouwens dat ondanks het feit dat zalm een vette vis is, het heel goed is voor je? De vetten in zalm zijn namelijk omega-3 vetzuren, vetten die goed voor je lichaam zijn en cholesterol verminderen. Bovendien bevat zalm per 100 gram maar liefst 19 gram eiwitten!

Het is heel gemakkelijk om deze pasta vegetarisch en vegan te maken: je houdt gewoon de zalm achterwegen. Je kunt de zalm ook makkelijk vervangen voor een vleesvervanger. Wanneer je deze pasta veganistisch wilt maken, let er dan wel op dat de pesto die je gebruikt plantaardig is of maak hem zelf.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 350 gram penne
 • 4 zalmfilets
 • 1,5 aubergine (2 kan ook als je van veel groente houdt)
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 15 ontpitte, groene olijven
 • 4 eetlepels rode pesto
 • 15 gram verse basilicum
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden + extra voor de zalm
 • Peper & zout
Wat moet je doen?
 • Snijd de aubergine in stukjes, snipper de ui en hak/pers de knoflook fijn.
 • Leg de zalmfilets op een groot bord/plank en bestrooi beide kanten met peper, zout en Italiaanse kruiden.
 • Verwarm een (gil)pan en bak de zalmfilets in zo’n 10 minuten per kant op middelhoog vuur gaar. Houd ze in de gaten voor als ze te droog worden.
 • Kook de penne volgens de verpakking.
 • Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de aubergine, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout toe en bak voor 4 minuten mee. Voeg de pesto en olijven toe, meng door elkaar en laat 2 minuten staan.
 • Haal de blaadjes basilicum van de takjes en doe samen met de penne bij de aubergine in en roer goed door elkaar.
 • Serveer de pasta met de zalmfilets en garneer met eventueel een blaadje basilicum.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.