Diner,  Lunch

Springrolls met zalm

De een kijkt er dagen naar uit om ze te maken, de ander heeft er nog nooit van gehoord: springrolls! Of te wel: koude loempia’s.

First things first, een koude loempia? Ja! Het idee van een springroll is eigenlijk dat je de loempia rauw eet in plaats van frituurt. Niet alleen gezonder dus, maar ook veel lekkerder want de smaken van de vulling komen zo veel beter tot hun recht.

Ik ben zo’n persoon die niet kan wachten om weer springrolls te maken. Wellicht komt het omdat ik van de Aziatische keuken houd met al haar speciale gerechtjes of omdat het iets weg heeft van sushi. Hoe dan ook, ik deel maar al te graag mijn favoriete springroll-creatie met jullie.

In dit recept maak ik gebruik van onder andere munt en pittige kiemgroente en deze twee zorgen voor een geweldige combinatie. Het frisse van de munt en de groente gaan heel goed samen met de smaak van de zalm en de kiemgroente, heerlijk!

Verder kun je deze geweldige rolletjes met alles vullen waar je maar zin in hebt. Ik houd van gerookte zalm in mijn springrolls, maar het kan zijn dat jij ze liever vult met kip of vlees. Liever vega(n)? Vervang de zalm door een vleesvervanger als tofu of tempé. Je kunt het vlees ook helemaal weglaten en groentespringrolls maken. Eén ding is zeker: gegarandeerd succes!

Wat heb je nodig voor 4-5 personen?
 • 200 gram rijstnoedels
 • 15 rijstvellen
 • 400 gram gerookte zalm
 • 1 paprika
 • 1 komkommer
 • 100 gram peen julienne
 • 1 bakje pittige kiemgroente
 • 15 gram verse munt
 • Sojasaus en eventueel chilisaus
Wat moet je doen?
 • Kook de noedels volgens de verpakking, laat afkoelen. Snijd de komkommer en paprika in reepjes. Haal de blaadjes munt van de takjes.
 • Maak een theedoek nat, knijp kort uit en vouw over de lengte dubbel. Leg één rijstvel op de theedoek, vouw de andere helft van de theedoek over het rijstvel, druk goed aan zodat het rijstvel nat wordt.
 • Als het rijstvel goed nat is, vouw je de theedoek open en leg je in het midden van het vel 2 blaadjes munt, een plakje gerookte zalm, een klein beetje rijstnoedels, een reep komkommer, paprika en wat peen julienne. Maak af met wat kiemgroente. Vouw dan de zijkanten van het rijstvel over de vulling en rol het vel strak op.
 • Herhaal met de overige rijstvellen en serveer met de sojasaus en eventueel wat chilisaus.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.