Diner

Simpele pasta pesto

Pasta pesto, verreweg mijn favoriet! Heerlijk met vis, kip of zoals deze: vegetarisch. En je hebt maar 4 ingrediënten nodig! Deze pasta kan iedereen maken. Ja, jij ook 😉

Ik krijg vaak te horen dat het zo fijn is dat ik vrij simpele recepten plaats, met vrij weinig ingrediënten. En dat is ook wat ik wil. Want niks is zo vervelend als een boodschappenlijst van een a4’tje met producten die je vervolgens bijna niet meer zult gebruiken. Al hoewel, kruiden zijn altijd nuttig en leuk om mee te expirimenteren. Wat mijn betreft kun je daar nooit genoeg van hebben.

Toch krijg ik ook vaak (voornamelijk van studenten) het verzoek om nog makkelijkere recepten te delen. En nu ik zelf op mezelf woon, merk ik dat dat inderdaad wel handig kan zijn. Op iedere dag diepvries en kant-en-klaar maaltijden zit niemand te wachten en dan is er ook nog de factor genieten: het eten moet lekker zijn.

Gelukkig staat deze simpele pasta met maar liefst 4 ingrediënten (5 als je peper en zout mee telt) binnen 10 minuten op tafel! Tijd en moeite zijn dus geen excuus meer 😉

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 175 gram penne
  • 2 eetlepels pesto genovese
  • 10 cherrytomaatjes
  • Een flinke hand rucola
  • Peper & zout
  • Eventueel: basilicum en geraspte kaas
Wat moet je doen?
  • Kook de penne volgens de verpakking.
  • Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren.
  • Giet de pasta af en bewaar een klein beetje van het pastawater. Roer de pesto samen met een scheutje pastawater door de penne.
  • Voeg de tomaten en rucola toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer eventueel met wat verse basilicum en geraspte kaas.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.