Snacks/tussendoortjes

Gezond bananenbrood

Bananenbrood is een van de weinige dingen die ik graag bak. Het is gezond, lekker en een hele handige snack om mee te nemen. Deze variant is simpel maar daarom niet minder lekker, dus let’s bake!

Als ik heel eerlijk ben, bak ik eigenlijk nooit. Ten eerste vind ik koken veel leuker en ten tweede ben ik geen ster in bakken. Maar, voor een bananenbrood sta ik maar al te graag in de keuken! Niet alleen omdat het resultaat altijd goed is, ook omdat het hartstikke leuk is om gezond te bakken met fruit.

Voor dit bananenbrood gebruik ik havermeel. Havermout zit namelijk vol vezels, goede koolhydraten en flink wat eiwitten. Mocht je je bananenbrood wat grover willen (zoals de foto onderaan dit recept), laat dan het vermalen van de havermout tot havermeel achterwegen. Wil je liever geen honing gebruiken? Proef dan eerst je beslag en voeg later eventueel wat honing naar wens toe. Verder kan ik je zeker aanraden om wat gehakte noten door je brood heen te doen. Deze geven een heerlijke crunch!

Waar wacht je op? Bak vandaag nog je tussendoortje voor de hele week!

Wat heb je nodig?
  • 3 rijpe bananen (4 als je er ook een op de bovenkant van het brood wilt)
  • 150 gram havermout/havermeel
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • Hand ongezouten, ongebrande noten
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • Kaneel naar wens
  • Snufje zout
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 170 ºC en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Vermaal eventueel de havermout tot havermeel met behulp van een keukenmachine.
  • Prak de bananen in een kom met een vork tot een puree.
  • Voeg de eieren, havermout (of meel), honing, bakpoeder, zout en kaneel naar wens toe. Mix met een mixer tot een beslag.
  • Hak de noten fijn en roer deze door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het brood in 55 minuten gaar.

Bewaar je bananenbrood afgesloten tot maar liefst 5 dagen.

Tip: laat je bananenbrood afkoelen, snijd hem in plakjes en leg deze in de vriezer. Zo kun je iedere dag genieten van een verse plak bananenbrood. Heel lekker en super handig als to-go snack!

Mocht je de smaak van bananenbrood te pakken hebben gekregen, probeer dan ook eens deze eiwitrijke variant met kwark!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Voor een grover bananenbrood laat je de havervlokken heel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.