Diner,  Lunch

Falafel salade

Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe smaakmaker voor je salade? Ik help je graag een handje: Falafel! Falafel geeft iedere salade de boost die het nodig heeft!

Falafel is oorspronkelijk een Arabisch gerecht, maar ook in Nederland wordt het steeds bekender. Dat is ook niet zo gek, want naast het feit dat deze balletjes super lekker zijn, brengen ze ook een heleboel voordelen met zich mee. Falafel is namelijk gemaakt van kikkererwten en levert veel eiwitten en vezels. Door je salade af te maken met falafel, zorg je dus voor een nog volledigere maaltijd die je een extra verzadigd gevoel levert.

Verder kun je deze salade als lunch of diner eten, dat ligt geheel aan jou. Of neem hem mee als to-go maaltijd! Dit gerecht vraagt alles behalve veel tijd, dus voor jij het weet zit jij van een heerlijke, gezonde en simpele maaltijdsalade te genieten.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
  • 1 portie falafel (zo’n 5-6 balletjes)
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 1/3 komkommer
  • 75 gram mais
  • 10 olijven
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • Yoghurtdressing naar wens
  • Eventueel: pita/naanbrood
Wat moet je doen?
  • Verwarm een klein scheutje olie in een pan en bak de falafel in 6 minuten rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in blokjes en laat de mais uitlekken.
  • Leg de sla op een bord en verdeel hierover de komkommer, tomaat, mais en olijven.
  • Verdeel de falafel over de salade en maak af met je favoriete yoghurtdressing en de Italiaanse kruiden.
  • Serveer eventueel met wat brood, zoals een pita of naan.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.