Diner

Marokkaanse bulgur met harissa en munt

Vandaag is het tijd om eens geen pasta, rijst, quinoa of couscous uit de kast te pakken, maar om met bulgur te koken! En niet zo maar koken, met dit recept plaats jij een Ge Wel Dige maaltijd op tafel die de hele familie waardeert!

Nu kan het zijn dat je denkt: ‘bulgur? Wat is dat?’ Dat leg ik je graag uit! Bulgur is namelijk een graanproduct, vaak gemaakt van tarwe. Het wordt vaak gebruikt in de Midden-Oosterse keuken en je kunt het eigenlijk op dezelfde manier gebruiken als quinoa of couscous, maar dan zorgt bulgur voor een nootachtige smaak. Bovendien is bulgur een bron van koolhydraten en plantaardige eiwitten die je lichaam een goede portie energie geeft. Verder zorgen de vele vezels ervoor dat je lang verzadigd blijft. Kortom: die bulgur moet je dus aan je keukenkastje toevoegen!

Met dit gerecht laat ik je zien hoe je een makkelijke, maar overheerlijke Marokkaanse bulgur op tafel kunt zetten. De harissa zorgt voor een pittig aspect die op een frisse manier door de munt en citroen tegemoet wordt gekomen. Hier thuis werd hij in ieder geval als erg lekker ervaren en zal hij zeker vaker uit de keuken verschijnen. Verder kan ik het niet mooier maken dan het is, dit gerecht moet je proberen!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
 • 150 gram bulgur
 • 1 grote wortel
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 2 eetlepels harissapasta
 • 10 gedroogde abrikozen
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 citroen
 • 3 takjes munt + extra ter garnering
 • Peper & zout
 • 350 milliliter kokend water
Wat moet je doen?
 • Schil de wortel en snijd hem in blokjes. Snijd de courgette in blokjes en snipper de ui.
 • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de harissapasta toe en fruit deze voor nog 1 minuut mee op middelhoog vuur.
 • Voeg de wortel en courgette toe en schep om. Los de bouillon op in het kokende water en voeg dit samen met de bulgur toe aan de pan. Breng aan de kook en laat het geheel voor 15-20 minuten op middelhoog vuur pruttelen.
 • Snijd ondertussen de abrikozen in kleinere stukjes en haal de blaadjes munt van drie takjes af. Snijd de citroen in vier parten.
 • Na 15-20 minuten heeft de bulgur het water volledig opgenomen en kun je de abrikozen, muntblaadjes en een snuf peper en zout erdoorheen roeren.
 • Voeg het citroensap van één partje citroen toe en roer dit door de bulgur heen. Gebruik de andere parten om ter garnering, samen met wat blaadjes munt.

Toch liever couscous? Probeer dan deze Marokkaanse couscous!

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.