Ontbijt

Mango smoothie bowl

Oh, het zonnetje is weer vaker aanwezig, heerlijk! Die eerste paar mooie dagen dat de regen, wind en kou plaats maken voor zonnestralen zijn de dagen waar we na de winter allemaal naar verlangen, toch? Ik in ieder geval wel. Weer lekker buiten zitten, bloemetjes en diertjes kijken én de warme ontbijtjes langzaam inwisselen voor koudere, yum!

Eén zo’n koud ontbijtje die ik al besloot te maken, was een smoothie bowl. Hoewel ik dit eerder helemaal niet zo top vond, begin ik ze toch wel echt te waarderen. Voor deze smoothie bowl gebruikte ik namelijk meer bevroren fruit wat zorgde voor een betere structuur. Zo’n smoothie eten met je lepel terwijl je die eigenlijk ‘hoort’ te drinken, vond ik maar niks. Gelukkig heb ik daar nu de oplossing voor!

Iets anders wat ik wel erg fijn vind aan smoothie bowl, zijn de oneindelijke mogelijkheden. Je kunt ze werkelijk met ieder soort fruit maken en lekker los gaan in de toppings. Ideaal om het fruit wat in de fruitmand ligt en eigenlijk niet nog een dag kan blijven liggen, op te maken. Check die dus gelijk even 😉 Maar, probeer eerst deze met mango, want pfoe die is lekker!

In deze smoothie gebruikte ik naast fruit en melk ook een kleine hoeveelheid havermout en chiazaad. Zo zorg je ervoor dat je nog meer aan de maaltijd hebt. Ik merkte dan ook zeker dat ik heel lang vol bleef van dit ontbijt, wat mij verbaasde. En wees niet bang: je proeft deze ingrediënten helemaal niet terug! Zorg goed voor jezelf en voeg ze dus vooral toe om nog meer en langer van je smoothiebowl te genieten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Voor de smoothie:

  • 1 grote, rijpe banaan
  • 250 gram diepvries mangostukjes
  • 400 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 eetlepel havermout
  • Optioneel: 1 eetlepel chiazaad

De toppings:

Wat moet je doen?
  • Doe de banaan in stukken in de blender, samen met havermout, chiazaad en melk. Breek de bevroren stukjes mango los van elkaar en voeg ze toe. Mix het geheel tot een smoothie. Dit kan even duren door het bevroren fruit, help je mixer eventueel met een lepel.
  • Verdeel de smoothie over twee schaaltjes.
  • Snijd de kiwi in plakken en verdeel deze over de twee schalen.
  • Maak de bowls af met je favoriete granola en wat kokossnippers

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.