Diner

Rijkgevulde gnocchi ovenschotel

Staat bij jou de vrijdag ook in het teken van comfort food? Hier thuis namelijk wel! En als je aan mij vraagt wat ik onder comfort food versta, staat pasta zeker hoog op het lijstje. Maar, gezien er hier op de site al aardig wat pastarecepten te vinden zijn, ging ik eens voor iets anders. Oke, een beetje anders dan: gnocchi!

Gnocchi is een pasta-soort en betekent eigenlijk ‘klont’. Dat verklaart de aparte vorm van de pasta, het zijn namelijk een soort ovale balletjes. Er zijn twee soorten gnocchi: gnocchi van aardappel en gnocchi van tarwe. Gnocchi is vergeleken bij veel andere pastasoorten een stuk lager in calorieën en koolhydraten. 100 gram verse gnocchi bevat 145 kcal en 31 gram koolhydraten, terwijl 100 gram verse spaghetti 285 kcal en 53 gram koolhydraten bevat. Een vrij groot verschil dus.

Maar, hoewel ik dol ben op pasta en het in bijna iedere vorm en maat kan eten, heb ik het liefst wel dat er een portie groente aan toe is gevoegd. Niet alleen omdat die groente hartstikke gezond voor je is, ik vind het ook erg lekker. Deze ovenschotel bevat dan ook 200 gram groente per persoon, handig!

In dit recept besloot ik kipfilet te gebruiken, maar dat moet voor de vegetariërs en veganisten onder ons geen probleem op leveren. Wil je het gerecht dus liever vega(n)? Vervang de kipfilet dan voor een plantaardige variant of laat hem volledig achterwegen en voeg extra gnocchi/groenten toe.

Wat heb je nodig voor 3 personen?
  • 400 gram gnocchi
  • 600 gram Italiaanse roerbak groente
  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 tenen knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 50 gram mini mozzarella bolletjes
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kipfilet in blokjes, snijd de helft van de basilicum in fijne reepjes en hak de knoflook fijn.
  • Kook de gnocchi volgens de verpakking.
  • Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, basilicum en Italiaanse kruiden toe en bak 2 minuutjes mee.
  • Voeg de Italiaanse groente toe en roerbak voor 6 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes/saus toe, meng het geheel en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Voeg de gekookte gnocchi toe en meng het geheel door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de pasta hierin.
  • Verdeel de mozzarella bolletjes over de pastaschotel, samen met de overgebleven blaadjes basilicum.
  • Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.