Lifestyle & sport,  Persoonlijk

Tijd voor een nieuwe Bootcamp uitdaging

Ik doe nu al een aantal jaren aan Bootcamp en ik ben er dol op. Het is een échte uitlaatklep voor me. Echter, toen ik hiermee begon had ik nooit verwacht dat ik op een dag deze nieuwe uitdaging rondom de sport aan zou gaan. Het is na deze jaren namelijk tijd voor iets waarbij ik uit mijn comfortzone ga stappen. Ben ik er klaar voor?

Iets nieuws na atletiek

In een eerdere blog over mijn sportachtergrond benoemde ik al dat ik in het verleden een aantal jaren aan atletiek heb gedaan. Nog steeds ben ik dol op deze sport, maar door verschillende omstandigheden rondom de club, kon ik er niet genoeg voldoening meer uit halen. Ik ging dus opzoek naar een nieuwe sport en wist hierbij één ding zeker: het moest buiten zijn. Omdat ik wist dat ik krachttraining erg leuk vond, besloot ik eens bij een Bootcampclub in het park dicht bij mij in de buurt een proefles te volgen. Al snel wist ik dat dit echt iets voor mij was en ik besloot lid te worden. Dit begon met één keer in de week, maar dat werden al snel twee lessen in de week.

Waarom Bootcamp?
Ik ben dol op de verschillende elementen van Bootcamp!

Nu vraag je je misschien af waarom ik Bootcamp zo’n heerlijke sport vind. Zoals ik eerder zei, vind ik het onwijs fijn om in de buitenlucht te sporten en met Bootcamp ben je altijd buiten. Dit betekent dat je lichaam dus iedere training met andere weersomstandigheden om dient te gaan. Het maakt niet uit of het regent, sneeuwt, er een storm is of juist een hittegolf, Bootcamp gaat altijd door (al moet ik wel zeggen dat ik bij regen en sneeuw snel afhaak… oops!). Niet alleen de weersomstandigheden geven de trainingen afwisseling, dit geldt ook voor de trainingen zelf. Iedere Bootcamples is anders opgebouwd en omdat het altijd een full-body workout is, train je nooit maar één spiergroep. Bovendien wissel je kracht, conditie, stabiliteit en balans af én maak je gebruik van zowel je lichaamsgewicht als attributen. Kortom: iedere training is een verassing.

Online Bootcamp

Hoewel Bootcamp dus een sport is die buiten plaatsvindt, hadden ook deze clubs geen toestemming meer om nog lessen aan te bieden door het Coronavirus. Gelukkig pakte mijn trainer dit snel op en besloot hij de trainingen live via Facebook voort te zetten. Hoewel hij dit met alle liefde voor zijn leden deed, merkte hij dat het toch best zwaar was om de lessen te geven. Via een live les kun je namelijk geen mensen in de gaten houden en moet je dus zelf mee doen om het tempo aan te geven. Dit kost veel energie, want praten en sporten op een hoge intensiviteit kan lastig zijn. Dus vroeg hij aan mij of ik hem wilde helpen met het geven van deze lessen. Allereerst dacht ik: ‘uhh, daar ben ik veels te ongemakkelijk voor!’ en ‘waarom ik?’. Maar, toen bedacht ik me dat het wel eens goed was om energie uit iets anders te halen en buiten mijn comfortzone te stappen. Zo gezegd, zo gedaan en wat vond ik het geven van de online lessen leuk!

Nog een stapje verder

Mijn trainer en ik kregen veel positieve reacties op de lessen, hij vond dat ik het goed en leuk deed, goede stappen zette in het geven van de trainingen én zag dat ik het erg leuk vond om te doen. Dat zorgde ervoor dat hij een klein tijdje terug aan mij vroeg of het me leuk leek om zelf Bootcamplessen te geven. Wacht, wat? Bedoeld hij dan echt buiten, ik alleen met wat leden? Ja, dat was wat hij bedoelde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik even twijfelde, want ja, ik heb het nou eenmaal druk en had net een dag ervoor bij een ander bedrijf gesolliciteerd. Maar toen kwam al snel een gevoel van blijdschap en trots. Het was mij, Nannique van 18, die hij vroeg om training te geven, was dat niet super gaaf? Ja, dat was het zeker en dus besloot ik nogmaals ‘ja’ te zeggen, nog een stapje verder buiten mijn comfortzone te zetten en er gewoon voor te gaan!

Let’s do this!
Ik heb er zo veel zin in om mensen te helpen om hun doelen te bereiken!

Hoewel ik mezelf geen officiële Bootcamp instructrice mag noemen, vind ik het hartstikke leuk dat ik dit mag gaan doen. Wie weet kan ik deze zomer een Bootcamp diploma halen en ben ik wel een echte trainster. Verder kan ik door deze ervaring misschien wel werken aan het feit dat ik een ‘mooi-weer-sporter’ ben. Als trainer kun je namelijk geen training afzeggen omdat het regent of koud is. Tenminste, niet bij deze sport. Bovendien weet ik zeker dat het me veel zal gaan helpen met mijn zelfvertrouwen. Mensen (vooral die ouder zijn dan mij) zeggen wat ze moeten doen, is iets wat ik best lastig vind en waar ik heel verlegen van kan worden. Toch ga ik er met al mijn ‘positive vibes’ staan en heb ik heel veel zin in om mensen te helpen met het behalen van hun doelen via Bootcamp!

Ik kan niet wachten om trainingen te gaan geven en mezelf op deze vlakken te ontwikkelen. Maar, ik ben natuurlijk ook heel benieuwd of jij weleens buiten je comfortzone stapt en wat de laatste keer was dat jij dit deed. Let me know!

Liefs!

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.