Lunch,  Sausjes en spreads

Avocado-geitenkaas spread

Het duurde even, ik weet het, maar vandaag is de dag dat ik weer een recept met avocado voor jullie heb! Ik kreeg er de laatste tijd weer meer vragen of ik recepten met dit ingrediënt wilde maken, dus ik dook de keuken voor jullie in en maakte deze avocado-geitenkaas spread. En ja, zelfs ik vond hem lekker.

Ik ben dus helemaal geen fan van avocado. Wanneer ik een hap neem van deze zogenaamde ‘vruchtgroente’ lopen de kriebels over mijn lijf en staan al m’n haren rechtop, brr! Je zult mij dan ook echt geen guacamole zien eten en vaak vraag ik in het restaurant of een gerecht zonder avocado kan. En geloof me als ik zeg dat ik écht mijn best heb gedaan om het lekker te gaan vinden, maar na drie jaar geef ik op. Ja, shame on me!

Toch weet ik dat vele van jullie geen leven zonder avocado kunnen voorstellen. Heel begrijpelijk, want de avocado biedt zo veel goede stoffen voor ons lichaam. Zo is de avocado rijk aan onverzadigde vetten, die de kans op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen. En laten we niet vergeten dat hij rijk aan vezels en kalium is. Die vezels kunnen we goed gebruiken bij onze maaltijden, omdat ze ervoor zorgen dat we langer verzadigd zijn.

Maar, terug naar het recept. Ik dook dus de keuken in met de combinatie van avocado en geitenkaas, want die combi vind ik nog wel te doen. Ik besloot er een spread van te maken en ik moet toegeven dat ik die zo slecht nog niet vond. Het romige van de geitenkaas en de avocado gingen zo goed samen en het vleugje basilicum maakte het helemaal af!

Kleine side note: voor dit recept moet je wel van geitenkaas houden. Ben je hier niet zo weg van? Vervang de geitenkaas dan voor feta! Verder vind ik het lekker om hem met een plakje kipfilet te eten, maar ik weet zeker dat het ook lekker is met ei.

Wat heb je nodig?
  • ½ avocado
  • 40 gram geitenkaas
  • 5 gram verse basilicum
  • ½ eetlepel citroensap
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Snijd de basilicum fijn.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en haal uit één helft het vruchtvlees. Doe het vruchtvlees in een bakje.
  • Voeg de geitenkaas, basilicum en het citroensap toe. Prak het geheel goed door elkaar tot een spread.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.