Diner

Gezonde hasselback courgette

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we opzoek zijn naar recepten met frisse groente. De courgette is daar de perfecte kandidaat voor! Deze gezonde hasselback courgette kan bij verschillende maaltijden worden gegeten.

Ik gebruik vaak courgette in mijn gerechten. Allereerst omdat de groente van zichzelf niet heel veel smaak heeft en daarom in veel maaltijden gebruikt kan worden. Dat maakt het dat het een goede manier is om extra groente in je maaltijd te stoppen. Ten tweede kun je lekker veel variëren met courgettes. Bakken, koken, grillen, van alles! Zo maakte ik laatst deze zomerse courgette salade en verwerkte ik hem ook in deze Marokkaanse bulgur.

Nu vond ik het eens tijd om de courgette in zijn vorm te houden, zonder in stukken te snijden of in slierten te raspen. Ik besloot een hasselback courgette te maken met verse kruiden en pijnboompitten. Lekker voor bij gebakken aardappeltjes met een stukje vis als zalm. Of serveer hem bij een risotto.

Hoewel ik de hasselback courgettes uit de oven maakte, kun je ze ook prima op de barbecue leggen. Daar zijn de courgettes een heerlijk bijgerecht voor. Bereid hem op dezelfde manier en houd de courgette goed in de gaten tot de uitjes bruin zijn en de randjes van de inkepingen goudbruin kleuren.

Wil je de courgettes nóg lekkerder maken? Strooi dan wat Parmezaanse kaas over de bovenkant 😉

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 4 kleine courgettes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes rozemarijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Was de courgettes en snijd ze om de 0,5 cm in tot op 1 cm van de onderkant. Leg ze in een ovenschaal.
  • Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze grof. Snipper de ui.
  • Meng de rozemarijn, ui, een snuf peper en zout door vier eetlepels olijfolie. Besmeer de courgettes met dit mengsel. Strooi er eventueel wat Parmezaanse kaas over.
  • Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes aan beide kanten goudbruin in een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Haal de hasselback courgettes uit de oven en verdeel de geroosterde pijnboompitten eroverheen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.