Persoonlijk

Weer naar school en starten met een nieuwe baan!

De zomervakantie is weer voorbij en dat betekent dat ik weer terug de schoolbanken in ga (virtueel dan). Heb ik er weer zin in? Hoe behoud ik mijn motivatie voor school nu het niet fysiek plaatsvindt? En wat is mijn nieuwe baan en hoe kijk ik hier tegenaan? Ik geef je weer even een update!

Geen stage
Helaas geen nieuwe mooie plek om naar te vertrekken dit schooljaar, wat mis ik dat!

Vorig jaar vertrok ik voor mijn studie Hotel Management een half jaar naar Tenerife om daar stage te lopen. Nadat ik daar een hele fijne tijd had gehad, zat ik vanaf februari weer op school om de andere helft van het tweede studiejaar te volgen. Nu ik aan de start van mijn derde jaar sta, staat er helaas geen stage op de planning. Dit jaar wordt er gefocust op het verdiepen in verschillende aspecten en het volgen van keuzevakken om jezelf een beetje te specificeren. In het eerste semester zullen we deze vakken volgen om vervolgens in het tweede semester bezig te zijn met het strategisch opzetten van een hotel.

Waar ga ik me op specificeren?

Voor het eerste semester mochten we twee keuzevakken kiezen. Toen ik zag dat er een voedingsgerelateerd keuzevak was genaamd Good Food, wist ik zeker dat ik deze graag wilde volgen. In deze module leren we meer over voeding en de impact die dit heeft op de complexe wereld van tegenwoordig. Verder leren we adviezen geven met betrekking tot voeding aan verschillende bedrijven, groot en klein. Het andere vak dat ik heb gekozen is Connect Leadership. Niet per se mijn eerste keus voor de tweede periode, maar wel een vak waar ik veel van kan leren. In deze modulen wordt er namelijk in gegaan op de verschillende stijlen van leiderschap in de steeds veranderende wereld. Er staan dus, zeker voor het eerste semester, leerzame en leuke dingen op de planning.

Motivatie achter het scherm

Hoewel ik graag nieuwe dingen leer en ik ook weer zin heb om aan de slag te gaan na de vakantie, is het toch anders om achter een schermpje lessen te volgen dan in een klaslokaal. Ik ben een persoon die graag sociale contacten heeft en dat valt toch wel weg met het online onderwijs. Gelukkig heb ik vanaf maart mijn eigen weg hierin kunnen vinden en weet ik nu wat ik kan doen om mezelf telkens weer achter mijn laptop te laten kruipen. Zo probeer ik in de grotere pauzes te wandelen met mijn hond om mijn hoofd leeg te maken en nieuwe energie te krijgen. In kortere pauzes loop ik gewoon even naar beneden om een praatje te maken met mijn ouders.

Af en toe fysiek afspreken met mijn vriendinnen waardeer ik nu nog meer!

Wat mij buiten de pauzes om ook helpt, is af en toe te skypen met mijn vriendinnen van school. Hoewel we onze bezoekjes aan koffietentjes erg missen (ja, dit doen we altijd. We staan zelfs bekend op school als ‘het groepje dat altijd ergens wat gaat drinken’.), is het heel gezellig om even te kletsen. Naast skype blijf ik gek genoeg ook gemotiveerd om online lessen te volgen als ik wel fysiek met mensen afspreek. Wellicht komt dit omdat je op deze manier sociale contacten hebt en afstand neemt van school en dus je laptop. Ik raad je dan ook aan om dit zo veel mogelijk proberen dit te doen. Natuurlijk wel in twee- of drietallen, zodat je grote groepen vermijdt.

Een spannende maar leuke baan

Het laatste wat mij veel motivatie geeft voor dit nieuwe schooljaar is mijn nieuwe baan. Vanaf mijn terugkomst uit Tenerife heb ik veel sollicitatiegesprekken gehad, maar geen een baan leek geschikt. Tot ik een aanbod kreeg vanuit school met de vraag of ik Student Assistent wilde worden. Dit voelde direct goed en dus zal ik tot en met april eerstejaars studenten helpen met het organiseren van hun eerste twee evenementen. Dit wordt druk en brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee, maar tegelijkertijd vind ik dat ook een mooie uitdaging om mijzelf op verschillende gebieden verder te ontwikkelen. Hiernaast blijf ik natuurlijk ook nog enthousiast trainingen geven.

Hoe zit het met de blog?

Ja, school, huiswerk en twee banen combineren is al lastig, tel daar de werkzaamheden en samenwerkingen voor mijn blog bij op en de agenda loopt aardig vol. Toch ga ik gewoon vrolijk door met het schrijven van content en het ontwikkelen van recepten, want dit zijn tot slot dingen die ik graag doe in mijn ‘vrije tijd’ en waar ik altijd zin in heb. Iedere week kun je dus gewoon twee nieuwe recepten blijven verwachten, probeer ik ook minimaal één keer per week een blog te schrijven én krijg je sportieve plaatjes te zien in het weekend 🙂

Kort samengevat staat er dus een druk maar leuk nieuw schooljaar op de planning. Een jaar zonder stage in een warm land, maar wel met interessante keuzevakken. Ondanks het niet ideaal blijft om online colleges te volgen, maar daar heb ik inmiddels goed mijn weg in kunnen vinden. Zo houd ik online en offline contact met vriendinnen en neem ik zo nu en dan afstand van mijn laptop. De grootste uitdaging zit hem dit jaar in mijn nieuwe baan als Student Assistent en het combineren daarvan met mijn andere hobby’s en taken. Al met al ben ik wel heel blij dat ik weer lekker aan de slag kan!

En jij? Heb jij ook weer zin om te starten met school of werk? Wat motiveert jou om dit online vol te houden?

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.