Overig

Lifestyle cadeau inspiratie voor kerst

Het is altijd weer een gedoe, cadeaus bedenken voor iemand. Of het nou voor een verjaardag is of voor kerst, zoals nu. Om je wat inspiratie te geven heb ik in deze blog vijftien verschillende cadeaus rondom lifestyle verzameld voor jullie. En dan heb ik het niet over cadeaubonnen, sieraden of beautyproducten, maar écht originele cadeaus. Zo maak je jouw lief, familie of vrienden helemaal gelukkig!

Lifestyle is natuurlijk een vrij ruim begrip, dus heb ik besloten om me te houden aan de drie belangrijkste onderwerpen van It’s about health: voeding, sport en mind. Per categorie heb ik vijf cadeau ideeën uit verschillende prijscategorieën verzameld ter inspiratie. Maar ook als je een cadeau moet kopen voor mensen die zich niet met deze onderwerpen bezig houden, kun je hierdoor op ideeën komen. Laten we dus maar snel gaan kijken naar de verschillende cadeaus, want kerst is al over zestien dagen!

Food

1. Workshop naar interesse

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een workshop Foodfotografie bij Deedylicious, ook erg leuk om te geven!

Is jouw vriend of vriendin helemaal weg van bepaalde voeding of een kooktechniek? Geef een workshop cadeau! Dit hoeft natuurlijk niet per se een kookworkshop te zijn. Denk ook aan een workshop chocola maken, taarten decoreren (zoals een dripcake workshop bij Home of a foodie) of een baristaworkshop. Workshops zijn er voor hele dagen, een paar uur of slechts één uur en kunnen flink verschillen in prijs, maar het is altijd leuk om te geven, te krijgen én uit te voeren.

2. Pakket met lokale producten

Foodies en hobbykoks houden van lekker eten. Een pakket met lokale producten is dan ook een erg leuk cadeau om te geven. Denk aan lokale kaas, een jam uit de streek of een honing uit de regio. Vaak kun je voor deze producten terecht in een delicatessezaak.

3. Serviesgoed

Wie houdt van lekker eten en koken, vind het ook leuk om eten mooi op te dienen aan de gasten. Bovendien hebben foodies nooit genoeg servies! Ik roep al een jaar dat ik genoeg borden, schalen, mokken etc heb, maar toch kom ik iedere maand weer met iets nieuws thuis. Neem eens een kijkje bij de Xenos, Kwantum of Hema voor goedkoop, maar mooi servies voor jouw foodie!

4. Gepersonaliseerde keukenspullen

We blijven nog even in de keuken, want hoe leuk is het als jouw vader, moeder, vriend of vriendin binnenkort het eten bereid met zijn/haar eigen kookspullen? Personaliseer een eigen snijplank of kookgerei of laat een short bedrukken met een leuke tekst of zijn/haar naam. Zo wordt de kookervaring nog leuker!

5. Kookboek

Mocht jouw foodie nog niet genoeg kookboeken in de kast hebben staan, dan is dit altijd wel een leuke optie. Zorg wel voor een origineel kookboek waar de persoon geïnteresseerd in is. Houd hij/zij van Mexicaans eten? Koop dan een kookboek over de Mexicaanse keuken! Wil je het extra leuk maken? Geef er dan vast een ingrediënt, zoals een kruidenmelange, uit een recept bij.

Sport

6. Boek

Kookboeken zijn voor foodies, maar sportievelingen kunnen ook heel blij worden van boeken gerelateerd aan hun favoriete hobby. Zo zijn er de laatste jaren veel boeken over hardlopen, fietsen, zwemmen en andere sporten bijgekomen. Of geef een autobiografie over iemands voorbeeld.

7. Unieke workout

Geef iets héél anders cadeau en maak een wandeling met alpaca’s.

Houd jouw vriend/vriendin van sporten? Geef hem/haar dan een workout cadeau! Dan heb ik het natuurlijk niet over een uurtje in de gym, maar over unieke workouts. Ga bijvoorbeeld paardrijden, wandelen met alpaca’s of volg een yogales tussen de geiten. Geloof me, dit wordt leuk gevonden! (p.s.: dit is ook heel leuk als je gewoon een middag wil lachen 😉 )

8. Sportkleding

Met kerst staat het nieuwe jaar voor de deur en het kan maar zo zijn dat de persoon waar jij een cadeau voor zoekt een mooi sportdoel heeft gesteld voor het komende jaar. Zorg voor wat extra motivatie om dat doel te bereiken en koop een mooie set sportkleding.

9. Sporthorloge

Iets anders wat voor meer sport motivatie zorgt én een nieuwe sportervaring creëert, is een sporthorloge. Dit zijn over het algemeen dure aankopen, maar je hebt ook hele fijne goedkopere modellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Fitbit of begin met een simpele stappenteller.

10. Sportaccessoires

Heeft jouw fanatieke familielid/vriend(in) al een sporthorloge en weet je ook niet goed welke sportkleding je moet kopen? Dan kun je diegene altijd blij maken met andere extra’s voor zijn/haar workout. Denk bijvoorbeeld aan materialen om thuis te sporten in deze coronatijd, een fietscomputer, een cadansmeter voor op de fietstrainer, handige sportoortjes of een hardloopband voor de telefoon.

Mind

11. Massage/schoonheidsbehandeling

Naast sporten en gezond (en lekker) eten, is ontspanning ook erg belangrijk. Tegenwoordig is ontspannen voor velen van ons nog een dingetje, verras daarom eens iemand met een heerlijke massage of een behandeling bij een schoonheidsspecialist. Hierna is die persoon weer heerlijk uitgerust om het nieuwe jaar te beginnen.

12. Aroma diffuser

Iets anders wat voor een ontspannen gevoel kan zorgen, is een aroma diffuser. Dit is een item die dit jaar op mijn eigen verlanglijstje staat. De geuren die uit deze diffuser komen, werken als een aromatherapie. Dit zorgt ervoor dat je ontspant. Tegelijkertijd dienen deze diffusers als een luchtbevochtiger, luchtzuiveraar én staan ze hartstikke mooi in je (huis)kamer.

13. Wake-up light

Vorige week deelde ik al over een winterdip en dat de kortere dagen daar een grote invloed op kunnen hebben. Een wake-up light zorgt ervoor dat er een zonsop- en zonsondergang wordt gecreëerd die je kan helpen om meer ontspannen en uitgerust wakker te worden tijdens de donkere ochtenden. Handig als je weet dat iemand last heeft van de deze kortere dagen!

14. Posters

2020 was het jaar van het thuiswerken en het is nog onzeker of we daar binnen een korte tijd vanaf zijn. Mooie decoratie aan de muren in huis is dus essentieel om voor een werkplek te zorgen waar je je fijn in voelt. Posters kunnen daar goed aan bijdragen. Kies een voor rustige poster of voor een poster met een motiverende quote om iemand een fijne en ontspannen sfeer te geven in huis. Zelf heb ik posters van Desenio op mijn kamer hangen en daar ben ik helemaal verliefd op!

15. Tijdschrift/boek

Een bladcadeau of een boek die past bij de interesses van de persoon is altijd goed!

Lezen is ook een goede bezigheid om voor ontspanning te zorgen. Persoonlijk lees ik erg graag tijdschriften als de Womenshealth. Weet je niet welk tijdschrift je moet kiezen? Geef dan een bladcadeau! Zo kan de persoon waaraan je het cadeau geeft uit verschillende tijdschriften kiezen om te lezen. Ook kun je ervoor kiezen om een boek te geven. Ga in dit geval op zoek naar een fictie boek en niet een die informatie bevat. Om écht tot rust te komen is het belangrijk om geen nieuwe informatie op te nemen, maar je lekker in iets kunnen verliezen.

Zo dat waren 15 cadeaus rondom lifestyle die geweldig zijn voor onder de boom. Ik ben heel benieuwd wat jij gaat geven dit jaar of wat er op jouw verlanglijstje staat. Let me know!

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.