Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Kruidige vegan rode linzensoep

We hadden ze al een tijdje in de kast staan, die rode linzen. Nu was het eindelijk tijd om ze eens te gebruiken. En dat is maar goed ook, want deze kruidige, vegan rode linzensoep was zó lekker!

Linzensoep wilde ik overigens ook al heel lang maken, maar omdat mijn ouders niet zo’n fan zijn van linzen, was ik bang dat ik met een grote pan soep over zou komen te zitten. Nu kwam ik op een punt dat de linzen me echt aan het aanstaren waren en dus besloot ik op een ochtend dat mijn ouders weg waren, de keuken in te duiken. En je raadt het nooit, maar ook zij vonden hem lekker!

Ik wist natuurlijk al dat hij goed was gelukt, want ik kon het niet laten om hem te proeven na het pureren. Toen ik de foto’s had gemaakt en ik de soep terug in de pan wilde doen om te bewaren voor het avondeten, werd er nogmaals flink ‘geproefd’. De yoghurt die ik op foto als finishing touch heb gebruikt, moest er immers toch af… 😉

Gelukkig kun jij deze soep ook simpel bereiden, je hebt waarschijnlijk de meeste ingrediënten al wel in huis. En met soep is het altijd zo fijn: je bakt de groenten even aan, je voegt het water toe en je hoeft er even niks aan te doen. Voor deze linzensoep vind ik het lekker om hem te pureren, dat is dan ook de laatste stap. Maar, je kunt hem uiteraard ook gewoon eten zonder te pureren. Daar wordt hij niet minder lekker op!

Als laatst koos ik ervoor om de soep plantaardig te houden. Hiervoor is het belangrijk om gebruik te maken van een plantaardige groentebouillon, niet alle groentebouillons zijn namelijk vegan. Bovendien kun je er ook voor kiezen om de soep te voorzien van vlees. Denk hierbij aan gehaktballetjes, kipblokjes of gebakken spekjes.

Wanneer ga jij deze lekkere pan soep op tafel zetten?

Wat heb je nodig voor 1 pan soep?
  • 300 gram gedroogde, rode linzen
  • 1 wortel
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1½ theelepel komijn
  • 1½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • Snuf chilivlokken
  • Peper en zout
Wat moet je doen?
  • Snijd de wortel in stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de tomatenpuree, komijn, paprikapoeder en een snuf chilivlokken toe en bak deze voor 30 seconde mee.
  • Voeg de wortel en linzen toe. Bak ook deze voor 30 seconden mee.
  • Los het blokje groentebouillon op in 1400 milliliter water en voeg dit toe aan de pan. Breng de soep al roerend aan de kook.
  • Laat de soep voor 30 minuten op laag vuur koken. Roer af en toe door de pan.
  • Haal de soep na 30 minuten van het vuur af. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een glad geheel.
  • Roer een snuf peper en zout naar smaak door de soep en serveer hem met wat verse peterselie.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.