Lunch,  Ontbijt

Vegetarische sandwich met hummus, kiemen en feta

Lunchen kan soms zó makkelijk zijn! Deze vegetarische sandwich met onder andere hummus, kiemen en feta staat binnen 5 minuten op tafel en is een lekkere, voedzame maaltijd.

Zelf lunch ik vaak met brood. Niet alleen omdat het vaak de meest makkelijke optie is om mee naar school te nemen bijvoorbeeld, maar ook omdat ik het erg lekker vind. Het liefst eet ik een volkoren tarwe of een heel donker brood. Maar op kaas, kipfilet en pindakaas kan ik soms wel uitgekeken zijn. Ik vind het dan heerlijk om zo af en toe mijn boterham flink te beleggen en extra te genieten van mijn bammetjes!

Voor deze sandwicht heb ik gebruik gemaakt van een zelfgemaakte hummus. Een tijd terug maakte ik namelijk een hummus met gegrilde paprika en die vond ik heerlijk! Mocht je dus de tijd hebben om je eigen hummus te maken, al duurt het maken van hummus niet lang 😉 , dan raad ik je zeker aan deze gegrilde paprika hummus te proberen. Uiteraard kun je ook de keuze maken om een hummus uit de supermarkt te gebruiken. Persoonlijk ben ik dol op pittigere hummus varianten, maar ook hier kun je de hummus pakken die jij het lekkerst vind.

Daarnaast gebruikte ik ingelegde uien, iets wat ik ook zó lekker vind. Ingelegde uien geven een wat zuurder, pittiger aspect aan je maaltijd en passen bij veel verschillenden groenten. Zelf uien inleggen kost wat meer tijd, maar is wel heel leuk om eens te doen. Bovendien heb je vervolgens een portie waar je de hele week mee vooruit kunt. Heb je nog nooit ingelegde uien gehad? Probeer het dan zeker eens met dit makkelijke receptje!

Als laatst ben ik dol op de combinatie van feta met hummus én ingelegde uien. Feta vind ik een heerlijke kaas! Maar ik begrijp goed dat je als veganist dit ingrediënt liever achterwegen laat. Gelukkig zijn er tegenwoordig plantaardige varianten van feta op de markt en zou je deze kunnen gebruiken. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om de feta te vervangen door pittige kiemgroenten of rucola.

Tijd om een sandwich te bouwen! Neem jij hem ergens mee naar toe of verwen je jezelf op deze lekkere, voedzame lunch tijdens een thuiswerkdag?

Wat heb je nodig voor 1 sandwich?
Wat moet je doen?
  • Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of pan. Snijd de tomaat in plakken.
  • Smeer de hummus over een snee brood. Verdeel de tomaat, kiemgroenten en ingelegde uien hier bovenop.
  • Verbrokkel de feta boven de snee brood.
  • Leg de tweede snee brood er bovenop, druk goed aan en snijd de sandwich door de helft.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje of foto 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.