Overig

Terugblikken op januari

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij! Kun je het geloven? Ik vraag me af of er ooit nog een tijd komt waarin de tijd minder snel lijkt te gaan. Het snelle voorbij gaan van de tijd maakt het nog belangrijker om terug te blikken op hetgeen wat gebeurt is. Wat gebeurde er in mijn leven in januari? Waar werd ik blij van? Wat maakte mij minder gelukkig? In deze blog ga ik terugblikken op januari!

Deze terugblik van januari is overigens de eerste blog van een nieuwe rubriek. Omdat ik de maandelijkse updates over mijn FullCharge avontuur van vorig jaar zo leuk vond, besloot ik dit voort te zetten. Vanaf nu lees je dus iedere maand een samenvatting van de desbetreffende maand. Te beginnen met… januari!

Een stressvol begin

Het nieuwe jaar begon stressvol voor mij. Hoewel ik me had voorgenomen om in de kerstvakantie regelmatig aan school te werken en een kleine achterstand in te halen, was daar niks van gekomen. Ik merkte dat ik de kerstvakantie nodig had om mijn gedachten aan andere dingen te besteden dan mijn studie en dat ik mijzelf écht moest opladen. Dit zorgde ervoor dat ik in de eerste week flink aan de bak moest voor school om de laatste schoolweken van het semester goed af te sluiten. De tentamens kwamen immers steeds dichterbij… Tegelijkertijd kreeg ik in het begin van de maand veel verzoeken voor samenwerkingen binnen. Dit zorgde ervoor dat ik echt afwegingen moest maken in de samenwerkingen die ik aannam en dat ik regelmatig mijn planning moest aanpassen om aan bepaalde samenwerkingen te voldoen. Hoewel ik aan de ene kant dus opzoek was naar vastigheid om mij op school te kunnen focussen, moest ik aan de andere kant flexibel blijven. Dit deed mijn stresslevel omhoog schieten.

Jullie geweldige reacties

Gelukkig werd ik gedurende de eerste week ook dolgelukkig van jullie. Op 6 januari deelde ik eindelijk de It’s about health dagplanner en self-care kalender waar ik gedurende december aan had gewerkt. Van te voren was ik best zenuwachtig. Zouden jullie het wel leuk vinden? Zouden beide wel gedownload worden? Want ondanks het feit dat ik steeds meer deel over mindset en geluk, ben ik ooit begonnen als alleen een foodie. Ik werd dan ook heel blij van jullie leuke, positieve reacties op deze planner en kalender. Ik vind het zó leuk om te zien dat jullie meedoen en dat ze al over de 400 keer gedownload zijn! Inmiddels staan de nieuwe dagplanner en self-care kalender voor februari ook online. Print jij ze weer uit?

Genieten van de natuur
Soms zitten geluksmomentjes echt in kleine dingen!

Waar ik ook gelukkig van werd deze maand waren mijn wandelingetjes in de natuur. Steeds vaker ging ik de deur uit voor een wat langere wandeling. Met Willem of met mijn ouders. Af en toe zochten we bewust de natuur op, maar we liepen ook vaak in ons dorp om bijvoorbeeld boodschappen te halen. Ook praatte ik regelmatig wandelend bij met vriendinnen. Weer op andere momenten sprak ik met een vriendin af om gezellig te powerwalken. Deze vorm van wandelen heb ik helemaal ontdekt en ik zal hier snel meer over delen. Waar en met wie ik ook liep, telkens brachten deze wandelingetjes mij zo veel ontspanning.

Een nieuwe vorm van ontspanning

Ook kreeg ik ontspanning uit een nieuwe bezigheid waarvan ik eerst dacht dat het niet bij mij paste: yoga! Eind vorig jaar kwam ik erachter dat ik een yoga met veel stretchen en aandacht op je ademhaling prettig vind om te ontspannen. Omdat ik erg benieuwd ben naar de verdere werking van yoga op mijn lichaam, besloot ik als doel voor 2021 te stellen om dit minimaal één keer per week te doen. Tot nu toe gaat dat erg goed en doe ik het zelfs vaker, ook al is het zo’n 20 minuten. Ik vind het fijn om op mijn rustdagen op deze manier mijn lichaam te bewegen en mijn spieren op een andere manier te laten werken. Bovendien ben ik me nu ook meer aan het verdiepen in pilates, wie weet lees je daar in de terugblik van februari wel meer over.

Ingang avondklok

Helaas gebeurde er ook minder fijne dingen deze maand. Aan het einde van deze maand ging Nederland in een nog strengere lockdown en was de eerste avondklok een feit. Tussen 21:00 en 4:30 is het niet toegestaan om naar buiten te gaan. Hoewel dit voor mij niet veel uitmaakt, omdat ik toch al niet veel meer deed rond deze tijdstippen gezien de situatie, wordt hier niet door iedereen zo op gereageerd. Op verschillende plekken in het land braken er rellen uit en werden er winkels vernield. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik dit met mijn pijn in mijn hart aanhoorde en niet kan geloven dat dit is gebeurt…

Toch fysieke afspraken
In de regen liet Fleur mij Breda zien, wat een leuke stad!

Ondanks deze strengere maatregelen heb ik deze maand ook wat fysieke afspraken gehad. Uiteraard was dit volgens de actuele regels en altijd met 1,5 meter afstand, maar ik was tijdens en na de drukte van de tentamens zó toe aan contact. Zo ging ik dus weleens (snel)wandelen met een vriendin, dronk ik soms een theetje om bij te kletsen, ik bezocht mijn opa en oma en ik ging naar Breda om Fleur Prins van Womenintouch voor het eerst in het echt te ontmoeten. Fleur en ik kletste over van alles, we maakte een lekkere lunch en we liepen door de regen door het leuke Breda. In mijn ogen is het zó belangrijk dat je sociale momenten behoud volgens de regels, anders houden we deze lockdown niet vol. En nogmaals, ik hield op ieder moment rekening met de maatregels en bij iedere fysieke afspraak zorgde ik ervoor dat zowel ik als de andere persoon geen klachten had. Nu ben ik weer opgeladen om braaf achter mijn laptop de kruipen voor het nieuwe schoolsemester.

Januari was kortom een fijne eerste maand van het nieuwe jaar. De positieve momenten en nieuwe inzichten compenseerde de stress rondom de tentamens van deze maand en de nare gebeurtenissen met betrekking tot de avondklok, volledig. Ik ben opgeladen voor de nieuwe maand waarin en ik zal aan het eind van februari weer terug zijn met een nieuwe terugblik.

Hoe was jouw januari?

Liefs!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.