Lunch

Mediterrane ciabatta met vegan tonijn

Vorige week ontving ik een pakketje met de plantaardige tonijn van Good Catch. Een geweldig product voor een visliefhebber die graag vegetarisch of vegan eet. Ik besloot dan ook direct een lekkere lunch te maken: een mediterrane ciabatta met vegan tonijn.

Ja, het is echt dat ik vis zó lekker vind, dat ik mezelf niet de stempel ‘vegetarisch’ wil geven. Daarbij komt dat ik het niet nodig vind om je eetpatroon een label te geven, zolang je maar eet waar je je goed bij voelt en wat je lekker vind. Maar, als ik dan de kans krijg om kennis te maken met vegetarische of plantaardige varianten, pak ik die met open armen aan. Zo ook de fish-free mediterranean tuna van Good Catch.

Stiekem wist ik direct dat ik deze ciabatta’s wilde maken. ‘Vroeger’ ging ik af en toe lunchen bij La Place met mijn ouders. Daar nam ik standaard hetzelfde, namelijk de Italiaanse bol met tonijnsalade. Deze bevatte heerlijke kruiden, olijven, tomaat en rode ui. Voor mij was dit écht iets om naar uit te kijken. Daarom besloot ik dit heerlijke broodje in een gezonder en iets wat ander jasje te steken. En gelukkig met succes, want mijn moeder en ik wisselde bij de eerste hap al dé blik uit: dit is lekker!

Hoewel de plantaardige tonijn in mijn ogen niet echt smaakt naar tonijn, komt de structuur wel overeen en is het ook echt lekker. De producten van Good Catch zijn op basis van verschillende peulvruchten en algenolie die niet alleen de structuur maar ook het portie eiwitten leveren die je in vis vindt. In Nederland zijn ze bij verschillende supermarkten te verkrijgen. Loop dus zeker eens een extra rondje door jouw supermarkt om te kijken of ze in de schappen liggen en geef het een kans.

Voor deze mediterrane ciabatta gebruikte ik uiteraard de mediterrane plantaardige tonijn van het merk. Deze heeft een wat pittigere smaak en is al gemarineerd in knoflook, kruiden en zoete paprika. Mocht je de vegan tonijn van Good Catch niet bij jou in de buurt kunnen vinden, kun je ook een normaal blikje tonijn op water gebruiken. Maak hier een lekkere, gezondere tonijnsalade mee en ook jij kunt aan de slag met deze heerlijke lunch!

Wat heb je nodig voor 2 ciabatta’s?
  • 2 ciabatta’s
  • 100 gram plantaardige tonijn (ik gebruikte de Mediterranean fish-free tuna van Good Catch)
  • 2 handjes sla
  • ¼ komkommer
  • ½ rode ui
  • 10 groene, ontpitte olijven
  • 4 zongedroogde tomaten (op olie)
Wat moet je doen?
  • Snijd de komkommer in plakjes, de ui in ringen, de olijven in plakjes en de gedroogde tomaten in kwarten. Snijd de ciabatta’s open.
  • Verdeel een handje sla over de onderste helft van de ciabatta’s. Leg wat plakjes komkommer op de sla.
  • Verdeel de plantaardige tonijn over de ciabatta’s. Leg hier bovenop de rode uien ringen, de olijven en de zongedroogde tomaten.
  • Leg de bovenste helft van de ciabatta over de belegde onderkant, druk iets aan en serveer.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.