Reviews

Mijn ervaring met Hello Fresh

Ik mag mijzelf voor de tweede keer ambassadeur van Hello Fresh noemen. Iets heel tofs, als je het mij vraagt. Omdat we allemaal weleens gehoord hebben van Hello Fresh, maar hier misschien nog geen kennis mee hebben gemaakt, deel ik in deze review mijn ervaring met Hello Fresh. Wordt je enthousiast? Dan heb ik aan het eind van deze blog iets leuks voor je!

Toen ik voor de eerste keer werd gekozen om ambassadeur van Hello Fresh te worden, kon ik mijn geluk niet op. Regelmatig zag ik de busjes rijden en dozen bij mensen afgeleverd worden, maar hier thuis hadden we het nog nooit geprobeerd. Nu konden we er niet omheen en was het de tijd voor de busjes om bij ons huis te stoppen.

De keuze is reuze

Maar, voor die bus daadwerkelijk voor je huis stopt en er een doos vol maaltijden op je stoep staat, moet je natuurlijk eerst aangeven welke maaltijden je wil ontvangen. Dit kan op een simpele manier via je account op de Hello Fresh website of in de app. Van te voren kun je je maaltijdvoorkeuren doorgeven. Hier kun je dus kiezen hoeveel maaltijden je wil ontvangen, voor hoeveel personen en uit welk soort recepten je wil kiezen (original, lekker snel, vega, familie of balans). Wanneer je dit hebt ingesteld, ga je naar een groot overzicht waarin je de maaltijden voor in jouw box kunt uitzoeken. Je kunt hier alvast zien welke ingrediënten, voedingswaarden en werkwijze bij de verschillende maaltijden horen. Bovendien kun je extra’s aan je box toevoegen. Denk hierbij aan dranken, ontbijtboxen of losse ingrediënten.

Alles gescheiden en verpakt
Iedere maaltijd is apart verpakt en in de envelop vind je de receptenkaarten en het menu voor de volgende week.

En dan staat Hello Fresh bij jou aan de deur, met een doos vol met de door jouw gekozen maaltijden. Je zult wellicht verwachten dat het dan tijd is om de ingrediënten van de maaltijden bij elkaar te zoeken, dat dacht ik namelijk, maar niks is minder waar. Iedere maaltijd zit apart verpakt in een papieren zak, zodat je de ingrediënten niet door elkaar kunt halen. Je kunt deze zakken gemakkelijk naast elkaar kwijt in de koelkast, zodat je de producten goed kunt bewaren. Sommige producten zijn nog extra voorverpakt, denk aan kruidenmixen, vlees of vis en producten als pasta. Af en toe is dit in plastic als het niet anders kan, anders is het verpakt in een papieren zak. Ook vind je een envelop in de doos. Hierin zitten de recepten die bij de maaltijden horen en ben je klaar om te koken.

Makkelijk te bereiden
De gerechten zijn makkelijk te bereiden en voorzien van duidelijke instructies.

Het fijne aan Hello Fresh vind ik dat je uit veel, verschillende maaltijden kunt kiezen en deze combinaties bevatten waar je zelf niet op zou komen, maar ze altijd makkelijk te bereiden zijn. Wellicht is het je al eens opgevallen dat mijn recepten vrij weinig (speciale) ingrediënten bevatten. Dit komt omdat ik het belangrijk vind dat koken voor iedereen makkelijk, betaalbaar en leuk moet zijn. Dat lijken ze bij Hello Fresh volledig te begrijpen! De lijst met ingrediënten is van normale grootte en de bereidingswijze is duidelijk omschreven en weergeven met foto’s. Ook worden er hier en daar tips gegeven ter variatie of om bewustere keuzes te maken.

Beloftes worden waargemaakt

Het is overigens niet zo dat je bewustere keuzes moet maken binnen de maaltijden van Hello Fresh. Het bedrijf schenkt veel waarde aan gezondheid en de producten zijn dan ook van goede kwaliteit. Bovendien zijn veel maaltijden rijk aan groenten. Maar, voor sommigen klinkt ‘gezond’ als ‘minder lekker’. Het bedrijf laat je echter zien dat dat niet nodig is en zorgt ervoor dat er voor iedereen uit het gezin wat bij zit. Daarnaast probeert Hello Fresh geld te besparen voor huishoudens. Hier thuis heerste de overtuiging dat Hello Fresh prijzig was en ik snap dat dit wellicht ook bij jou thuis wordt gedacht. Maar, wanneer je kijkt naar de boodschappen die je normaal zou doen voor een maaltijd, liggen de bedragen erg dicht bij elkaar. Bovendien hoef je bij Hello Fresh niks weg te gooien, omdat de porties precies goed zijn. Wanneer je zelf boodschappen doet, kan het voorkomen dat je genoodzaakt bent om restjes weg te gooien en dat geld had kunnen besparen.

Op weg naar een groenere wereld

Als laatst is Hello Fresh actief bezig met duurzaamheid. Dit gebeurt onder andere door de juiste hoeveelheid producten te leveren en zo voedselverspilling tegen te gaan. Ten tweede worden de boxen door heel Nederland op een CO² neutrale manier gebracht. Ook wordt er continu nagedacht over de verpakking van de boxen, maaltijden en ingrediënten én kopen ze bewust de ingrediënten voor de maaltijden in.

Ik ben tevreden!
Iedere week is er veel afwisseling tussen de te kiezen maaltijden en dat geeft zó veel inspiratie!

Ik denk dat het al wel duidelijk is geworden dat ik erg tevreden ben met Hello Fresh. De maaltijden uit de weekmenu’s geven me zo veel inspiratie en het laat ons hier thuis eens nieuwe gerechten proberen. Ook vind ik het heel fijn dat de maaltijden makkelijk te bereiden zijn en dat je niet tot nauwelijks restjes overhoudt. Wanneer je wel wat overhoudt, kun je dit vaak tot de volgende dag bewaren. Daarnaast vind ik het belangrijk om vegetarisch te eten en dus vind ik het ideaal dat ik uit veel vegetarische gerechten kan kiezen of recepten gemakkelijk vegetarisch kan maken. Tel daar de duurzame verpakking en de verzending bovenop en je kunt al een groot verschil maken voor een groenere wereld. Maar, het belangrijkst: de maaltijden zijn lekker en zijn voor herhaling vatbaar!

Kun jij na het lezen van deze blog ook niet wachten om kennis te maken met Hello Fresh? Dat heb ik iets leuks voor je! Met de code ‘FRESHNANNIQUE45’ ontvang je maar liefst €45,- korting over je eerste drie boxen. Dit is €25,- korting over je eerste box en €10,- korting over je tweede en derde box. Ideaal!

Ik hoor graag over jouw ervaring met Hello Fresh!

Liefs!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.