Nagerecht

Mango dessert met kwark

A dessert is like a feel-good song and the best ones make you dance!

Ik kan het niet meer dan eens zijn met deze quote. Ik heb gewoon toetjes nodig in mijn leven. Mijn favoriete nagerechtjes zijn ijs en tiramisu, hier kan ik echt nooit genoeg van krijgen. En ja, als je dan een lekker dessert hebt gehad, maakt je buik toch wel een dansje. Op de dagen dat ik geen toetje eet, heb ik vaak het gevoel dat ik iets mis. Herkenbaar?

Gelukkig is dit dessert fris, fruitig en feestelijk, wat wil je nog meer? Een ding is zeker: je gasten (en jij natuurlijk) gaan hem lekker vinden! Laat hem nou ook nog eens vrij makkelijk om te maken zijn.

Wat heb je nodig voor 4-5 porties?
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 500 gram kwark
  • 2 vanillestokjes
  • Granola
Wat moet je doen?
  • Schil de mango en snijd in plakken.
  • Doe de mango in een blender en pers het sap van de limoen erboven uit. Pureer tot een saus.
  • Doe de helft van de saus in een keukenmachine/blender samen met de kwark en het merg van de vanillestokjes. Mix tot een soort mouse.
  • Verdeel de mouse over 4-5 schaaltjes, gevolgd door wat mangosaus en top af met wat granola.

Zet in de koelkast totdat je het serveert of dien gelijk op.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! ?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.