Sausjes en spreads

Eiersalade

Eiersalade wordt in Nederland veel gegeten. Heel begrijpelijk want lekker is het zeker. Ik laat je zien dat je het ook gemakkelijk zelf kunt maken!

Eiersalade heb ik altijd al lekker gevonden, maar toch ging het me op een gegeven moment tegenstaan. Dit kwam door de overheersende smaak van mayonaise en de vrij vette structuur. Bovendien zitten er veel toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen in, die dus eigenlijk niet nodig zijn. Dus ging ik zelf aan de gang met experimenteren en dat pakte behoorlijk goed uit!

Ik ben erachter gekomen dat zelf eiersalade maken veel lekkerder is en helemaal niet moeilijk. Ja, er zit nog een beetje mayonaise in, maar als je een goede variant kiest ben je al weer een stuk gezonder bezig. En laten we eerlijk zijn: een beetje mayonaise kan geen kwaad!

Binnen zo’n 3 minuten (exclusief kooktijd van de eitjes) heb jij een heerlijke eiersalade op tafel staan voor je gasten. Of natuurlijk lekker voor jezelf op brood 😉

Wat heb je nodig?
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (magere) yoghurt
  • 3 eetlepels (magere) mayonaise
  • 1 eetlepel (verse) bieslook
  • 1 lente-ui
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper & zout
Wat moet je doen?
  • Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
  • Doe de mayonaise, yoghurt, peper, zout en kerriepoeder in een schaaltje en roer door elkaar.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes en bieslook fijn. Roer door het mengsel heen.
  • Snijd de eitjes door de helft, verwijder het eigeel en prak het eigeel door het mengsel heen.
  • Snijd de eiwitten in stukjes en roer door de salade.
  • Breng eventueel verder op smaak met nog een beetje peper en zout. Serveer met wat verse bieslook en lente-ui.

Tip: eet de eiersalade op je brood/cracker met een plakje rookvlees 😉

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.