Overig

Wat bracht het jaar 2018 mij?

365 dagen, 12 maanden, 52 weken en 8760 uur, wat zijn ze snel voorbijgevlogen! Het is alweer 2019 en dus vond ik het tijd om terug te blikken op 2018. Voor mij was het een jaar vol nieuwe ervaringen, kansen en momenten die me lang bij zullen blijven. Mijn grootste doel voor 2018 was kort maar krachtig: meer voor mezelf kiezen en doen wat mij gelukkig maakte. Verder wilde ik slagen voor de Havo en meer gaan hardlopen. Kijk je mee naar hoe het jaar 2018 voor mij verliep?

Januari
Januari is voor mij altijd een maand waarin niet veel spannends gebeurt. Deze maand moet je altijd weer even wennen aan het feit dat je weer naar school moet na een gezellige vakantie. Bovendien valt er ook altijd een toetsweek in deze maand en dus kun je weer volop aan de bak. In 2018 was dit niet veel anders… Waar ik wel gelijk mee begon was hardlopen en dit hield ik gelukkig ook vol.

Februari
Februari was daarentegen interessanter. Oké, het begin was wat rustig, maar aan in het midden van deze maand kwam 2018 lekker op gang. Mijn ouders en ik gingen naar de huishoudbeurs, daar werd ik gevraagd om mee te doen met The Model Convention, een evenement in de RAI waarbij nationale en internationale modellenscouts samenkomen. Toen ik hoorde dat ik op een catwalk moest lopen voor deze scouts én de rest van alle mensen die lekker op de huishoudbeurs liepen, was mijn antwoord gelijk nee. Na kort twijfelen, vond ik het toch wel leuk om iets compleet uit m’n comfort zone te doen en melde ik me aan. Uiteindelijk werd ik op de dag van The Model Convention 6 keer gescout door Nederlandse en Amerikaanse bureaus en vond ik dit helemaal geweldig.

Maart
In deze maand ging ik naar één van de 6 modellenbureaus toe, uiteraard was dit een Nederlandse. Het werd al snel duidelijk: de modellenwereld is wachten, wachten en nog eens wachten. In juli hoorde ik uiteindelijk dat ik te lang (ja, je leest het goed) was voor modellenwerk. Ook andere bureaus die mij in de tussentijd hadden gescout, vonden dat ik te lang was. Ondanks de spanning die ik had in maart, in de hoop om misschien een kleine modellencarrière op te bouwen, was dit een rustig maandje.

April
April begon en dit betekenende nog maar één maand tot de examens. Op school waren we al druk bezig met voorbereidingen, maar zelf begon ik twee weken later dan ik eigenlijk gepland had. Achja, ik stond er goed voor. Aan het eind van april pakte ik, samen met twee vriendinnen, ook nog even het concert van Niall Horan mee. Na lang fan van One Direction te zijn geweest, was het echt geweldig om Niall live te zien en uiteraard was het een gezellige avond. Verder maakte ik me deze maand nogal druk om prom; ik en mijn promdate hadden nog steeds geen auto en prom was al over een maand!

Met m’n beste vriendinnetje op prom (blije koppen niet te stoppen)

Mei
Chill down, de auto was op tijd geregeld 😉 Toen deze stress van me afviel, begon de examenstress. Pff, wat zag ik hier tegenop. In de eerste examenweek stonden er maar liefst 5 examens op de planning. Hello books, bye sociallife. Na het eerste examen werd ik gelukkig een stuk rustiger, ik kon dit! Toen de eerste week erop zat, heb ik eigenlijk ook niet veel meer gedaan. Ik was moe en wilde gewoon af van de middelbare school. Op 28 mei had ik mijn laatste examen gemaakt en was het een kwestie van wachten. 30 mei was het eindelijk de dag van ons prom. Mijn jurk hing al zo lang in die zak, dat ik bang was dat de motten erin zouden zitten (gelukkig was dit niet het geval). Ik ging samen met mijn vriend naar prom en ja, je raadt het al: het stelde helemaal niks voor. We kregen een drie-gangendiner (die niet te eten was) en rond 23:00 moest je weg zijn. Afterparty? Die was er niet. Hoewel… Ik stapte de volgende dag in het vliegtuig voor het beste examencadeau EVER! Ik ging samen met mijn vader een reis maken door de VS en Canada.

De Niagara Falls van bovenaf, mooi toch!?

Juni
Dit was de beste maand van mijn leven tot nu toe. Onze reis begon met 4 dagen New York. Wauw, wat een stad en wat wilde ik dit al lang bezoeken! Binnen 4 dagen hadden we bijna alles gezien en bezocht wat wilde. Uitgeput en met slappe beentjes stapte we in de bus, want nu begon de reis echt. De volgende stop waren de Niagara Falls. Ook dit stond al lang op mijn bucketlist. Eén woord: Beau ti ful! Daarna gingen we weer terug naar de VS, we bezochten wat kleine dorpjes en kwamen daarna aan in Washington. Vervolgens gingen we naar Philadelphia en eindigden we weer in New York. In New York hadden we nog één ding die we moesten voltooien: wandelen over The Brooklyn Bridge. Hoe moe we ook waren, dit hebben we gedaan (duh) en het was een mooie afsluiter van onze geweldige reis! In totaal hadden we 106 kilometer gelopen tijdens onze reis van 11 dagen. Eenmaal terug in Nederland, moest ik nog 2 dagen wachten op de uitslag van de examens. Gelukkig ging dit erg snel, ik lag namelijk alleen maar op de bank met een jetlag van hier tot Tokyo. 13 juni ging de telefoon: ik was geslaagd!

Berlijn 🙂

Juli
Om te vieren dat we waren verlost van de middelbare school, gingen mijn (toenmalige) vriend en ik samen ook even op een mini-vakantie. We gingen samen naar Berlijn, een stedentripje van 4 dagen. Ook hier was ik nog nooit geweest, dus dat vond ik superleuk. Verder was juli een rustig maandje die uit werken en volop vakantie vieren bestond. En, niet te vergeten, begon ik It’s about health in deze maand.

Augustus
De zomervakantie ging lekker verder en hoewel ik (en de rest van Nederland) het wel echt TE heet vond, mogen we niet klagen over het weer wat we hebben gehad deze zomer. In deze maand ontmoette ik de meiden die mij ooit aan het koken hebben gekregen: Nina en Elisa van Chickslovefood! Ik mocht samen met hun koken in een video voor Youtube (de link vind je onderaan de pagina) en ik heb een onwijs leuke dag gehad. Aan het eind van de maand begon school weer. Ik startte met mijn opleiding Hotel Management. Dit vond ik onwijs spannend! Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, geheel andere setting en bovendien wist ik totaal niet of ik wel de goede keuze had gemaakt…

September
Gelukkig werd het in deze maand duidelijk dat ik de goede opleiding had gekozen. Vanaf de eerste echte lesweek voelde ik mij gelijk op m’n plek en had ik al een aantal leuke nieuwe vrienden en vriendinnen. Het was wel even zoeken hoor: hoe moest ik nu alles weer gaan plannen met die wisselende roosters? Had ik nog wel tijd om te werken en te sporten? En koken, kon dat nog wel?

Oktober
Het was even wennen, maar ja, ik kon alles nog gewoon blijven doen. Mijn leven was wel een stukje drukker geworden, maar ik had leuke mensen om mij heen dus school was helemaaaal niet erg. Thuis ging ik gelijk lekker mijn eigen gangetje. Prima studentenleventje! Ook kreeg ik deze maand een nieuwe baan, maar dit vergeten we maar snel weer. Ik voelde me op mijn nieuwe werk totaal niet op mijn plek en begin november stond ik weer vertrouwd in de Appie. Ik moest meer voor mezelf kiezen, toch?

November
*Even in mijn telefoon kijken of er wat spannends is gebeurd deze maand* Nope, november was een lekker rustig maandje. De eerste tentamenweek zat erop en ik had al mijn toetsen gehaald. Na de tentamenweek volgde er wat lesvrije weken waarin ik lekker alle tijd voor mezelf had, beter kon niet.

December
Pff, de laatste maand was alweer aangebroken. Wat was het snel gegaan! Wat me nog zo goed bijstaat van het begin van december is de Montferlandrun. Op 2 december stond ik aan de start van de 7,5 kilometer en man, man, man wat vond ik dit een verschrikkelijke run. Ik vond het dan ook een wonder dat ik nog vrij goed gelopen had en was best trots op mezelf. Ook hadden we dit jaar voor het eerst Sinterklaas gevierd met de familie. Dit was een superleuke dag en wat mijn betreft zeker voor herhaling vatbaar. Maar voor je het weet staat dan kerst voor de deur en dan is het alweer tijd voor een nieuw jaar. Extra reden dus om deze maand gezellig te maken, en dat was zeker gelukt!

Nu ik dit zo teruglees en alles van 2018 op een rijtje heb, kan ik zo positief terugkijken op dit jaar! Mijn doelen die ik had gesteld voor mezelf? Deze zijn allemaal gelukt! Het hardlopen niet zonder jullie, want jullie waren vooral mijn motivatie om een rondje te lopen, dankjewel 🙂 En dat vaker voor mezelf kiezen en doen wat ik écht leuk vind? Dat neem ik lekker mee naar 2019!

Natuurlijk sluit ik 2018 niet volledig af zonder jullie te bedanken, dus hierbij: Bedankt voor alle steun, motivatie en lieve berichtjes die jullie mij sinds de start van It’s about health hebben gegeven! Zonder jullie had ik dit nu niet gehad.

Ik wens iedereen een gelukkig 2019, maak er een jaar van die je bij zal blijven!

Klik hier voor de kook-video met Chickslovefood: https://www.youtube.com/watch?v=n4hQKUNIr1E

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.