Persoonlijk

2019: wat wil ik bereiken dit jaar?

In mijn vorige blog nam ik jullie terug naar 2018: wat had ik bereikt, gedaan en geleerd? Maar 2019 is aangebroken en een nieuw jaar betekend nieuwe doelen. In deze blog lees je wat mijn doelen zijn voor het nieuwe jaar op het gebied van school, sport en individueel. Benieuwd? Lees snel verder!

Ik moet toegeven dat ik eerder niet aan doelen en “new year’s resolutions” deed. Ik hield ze vaak 3 dagen vol en daarna dacht ik: ‘tja, voor wie doe ik dit eigenlijk?’. Nu ben ik erachter dat ik mijn doelen verkeerd stelde. Ze waren vaak veels te groot en dus onhaalbaar. Zo was mijn doel ooit om Usain Bolt te ontmoeten. Ja uh, die beste man maakt geen dag vrij voor een meisje van 12 en hij staat al helemaal niet de volgende dag voor je deur. De doelen die je voor jezelf stelt moeten acceptabel en realistisch zijn.

Dat is dan ook de manier waarop ik de afgelopen 2 jaar mijn doelen heb gesteld. Misschien waren/zijn het geen spectaculaire dingen als Usain Bolt ontmoeten, maar het zijn wel doelen die haalbaar zijn en juist dat geeft jou de motivatie om daadwerkelijk voor ze te werken! Bovendien hoef je niet persé in de maand januari met je doelen te starten. Start op het moment dat het goed voelt voor jou, je zult zien dat het dan veel beter gaat! Of misschien ben je al onbewust begonnen met het behalen van iets en ga je eraan werken om dit te versterken of volledig waar te maken. Hoe dan ook, ik kan niet wachten om de doelen die ik heb gesteld voor 2019 waar te maken! Dit zijn ze:

Propedeuse halen

Dit doel is misschien niet het meest leuke om voor te werken, maar wel erg belangrijk. Ik hoop dat ik dit schooljaar in één keer mijn propedeuse kan halen, zodat ik met een gerust hart verder kan gaan met mijn opleiding.

Rijbewijs halen

Ook dit doel is misschien een beetje saai, maar zeker niet minder belangrijk. Al moet ik zeggen dat ik nu nog geen rijles had gehad als het aan mij had gelegen. Om eerlijk te zijn vind ik rijles echt verschrikkelijk en ik denk dat ik zo’n 6 keer een praktijkexamen moet doen, maar hé als we hem maar halen dit jaar, toch?

Leuke stage vinden en beleven

Dit doel vind ik misschien wel het allerbelangrijkst. Ik ben in 2019 namelijk maar een half jaar in Nederland! Het andere halfjaar zal ik mijn stage doen in het buitenland. Op dit moment weet ik nog niet waar ik heen ga, omdat we er nog niet veel mee bezig zijn geweest op school. Eind februari weet ik waarschijnlijk al waar ik een deel van 2019 zal doorbrengen. En als dat gelukt is, wil ik alleen nog maar dat mijn stage een onvergetelijke en leuke ervaring wordt!

Nieuw land/stad bezoeken

Naast mijn stage wil ik ook graag nog andere landen of steden bezoeken waar ik nog nooit ben geweest. Ik vind reizen erg leuk en kan niet wachten om nog meer van de wereld te zien. In 2018 streepte ik weer een aantal landen en steden van mijn lijstje af, ik hoop dat ik dit voort kan zetten in 2019.

Meer vegetarisch en veganistisch eten

Hier ben ik al een tijdje mee bezig. Ik eet nu al zo min mogelijk varkens- en rundvlees, maar ik zou dit het liefst helemaal uit mijn leven willen schrappen. Omdat ik nog thuis woon en mijn ouders wel gewoon rood vlees eten, is dit niet altijd mogelijk. Toch wil ik de hoeveelheid die ik hiervan nu eet nog minder maken. Wel eet ik kip en vis, omdat ik vind dat hier erg veel gezondheidsvoordelen aanzitten. Maar ook dit wil ik in 2019 wat vaker laten staan.

Halve marathon lopen

Een halve marathon, dit wordt mijn hardloopdoel voor 2019! Toen ik in 2018 het hardlopen weer oppakte riep ik al dat ik dit graag een keer wilde doen. Ik was helaas niet in staat om dit in 2018 te voltooien, maar: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ik ben erg benieuwd of mijn lichaam deze afstand aan gaat kunnen. Of ik het officieel ga maken met een wedstrijd? Dat weet ik nog niet. Ik vind het het belangrijkst dat ik het voor mijzelf doe en niet de stress heb dat ik hem persé op een bepaalde dag moet lopen zodat ik een medaille als ‘label’ ontvang.

It’s about health laten groeien

Als ik aan dit doel denk, komt er al een lach op mijn gezicht. Het lijkt me geweldig om It’s about health groter te laten worden. Hoewel ik het helemaal niet doe om de volgers, vind ik het een super idee dat ik nog meer mensen zou kunnen inspireren om gezond te eten, te koken of lekker te gaan sporten als It’s about health groeit.

Verder heb ik het afgelopen jaar erg veel gedaan om mijzelf gelukkiger en beter in mijn vel te laten voelen. Dit deed ik onder andere door vaker dingen voor mijzelf te doen en meer naar mijzelf te luisteren. Ik neem dit zeker mee naar 2019 en het is iets wat ik iedereen aan kan raden 🙂 Want als je meer van jezelf houdt en gelukkiger bent, zul je zien dat je in staat bent om meer te bereiken dan je denkt!

Wat zijn jouw doelen?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.