Nagerecht

Gegrilde peer met Griekse yoghurt

Peren, misschien wel mijn favoriete winter-fruit! Ze zijn erg lekker door een salade, door de yoghurt of havermout of om te stoven. In dit recept doe ik iets anders: grillen. Door de peren te grillen worden ze zacht en krijgen ze een karamel smaakje. Dit is ideaal te combineren met Griekse yoghurt en geeft een zomerse twist aan dit lekkere winterse fruit. Ik hoef je denk ik niet meer te vertellen dat Griekse yoghurt gezond is, maar hier zijn wat voordelen die deze yoghurt biedt:

  1. Griekse yoghurt bevat per 100 gram 3 keer meer eiwitten!
  2. Griekse yoghurt bevat minder koolhydraten (handig als je koolhydraat-arm eet)
  3. Het is een bron van vitamine B-12
  4. Griekse yoghurt geeft een voller gevoel dan gewone yoghurt
  5. Deze yoghurt is erg goed voor je spijsvertering

Oke, nu naar het recept, want ik kan me voorstellen dat je dit wilt maken!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 2 peren
  • 500g Griekse yoghurt
  • Handje walnoten
  • Honing
Wat moet je doen?
  • Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd eventueel een klein stukje van de bolle kant van de peer, zodat hij recht blijf liggen.
  • Grill de peer in een grillpan tot hij aan beide kanten mooie bruine strepen heeft en wat zachter is geworden. Dit duurt zo’n 8 minuten. Hak ondertussen de walnoten fijn.
  • Leg de gegrilde peren op een bord en verdeel 125 gram Griekse yoghurt in het kuiltje van de peer.
  • Verdeel de walnoten en honing naar wens over de peren.

Dit is toch geweldig om op te dienen?

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.