Snacks/tussendoortjes

Pindakaas bliss balls met gepofte quinoa

24 januari, de dag waarop we nationale pindakaasdag vieren! Ik kan nooit genoeg krijgen van pindakaas en daarom maakte ik speciaal voor deze dag een lekkere snack. Deze pindakaasballetjes bevatten lekker veel pindakaas, maar zijn verder niet heel slecht. Een echte win-win situatie!

De pindakaas bliss balls zijn ideaal voor de momenten waarop je zin hebt in iets lekkers. Je kunt er één nemen, maar je kunt er natuurlijk ook een hele snack van maken door zo’n 5 balletjes te eten. Ze zijn in ieder geval onwijs lekker en makkelijk om te maken. Dus, waar wacht je op? Pak je pot pindakaas en ga aan de slag.

Wat heb je nodig voor zo’n 30 bliss balls?
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 50 gram cranberries
  • 50 gram gepofte quinoa
Wat moet je doen?
  • Prak de banaan in een ruime kom.
  • Voeg de quinoa en cranberries toe en roer door elkaar.
  • Verwarm de pindakaas in een pannetje tot het iets vloeibaarder wordt. Let erop dat de pindakaas hierbij niet gaat koken en blijf voldoende roeren om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg de pindakaas toe aan het quinoa mengsel en roer goed door elkaar heen. Maak nu balletjes van zo’n 2 cm groot.
  • Leg de balletjes in een afgesloten bak en laat ze opstijven.

Je kunt de Bliss balls zo’n 4 tot 5 dagen in een afgeloten bak in de koelkast bewaren.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂

Wil je meer weten over quinoa? In dit artikel vind je informatie over quinoa en wat het verschil is tussen quinoa, bulgur en couscous.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.