Diner,  Lunch

Quinoa salade met hummus

Een tijdje geleden at ik voor het eerst quinoa. In het begin moest ik wennen, maar nu kan ik er geen genoeg meer van krijgen! Ik eet deze ‘superfood’ graag in een salade als lunch of als vervanger voor rijst. In quinoa zitten namelijk erg veel vezels en eiwitten en dus is het een ideaal ingrediënt om je maaltijd mee te verrijken. Ik was dan ook verbaast dat ik nog nooit een quinoa salade had gedeeld met jullie. Op dit moment is deze variant mijn favoriet. Een salade met een Marokkaanse twist en hummus. Snel klaar en zo lekker! Uiteraard kun je ook een grotere portie maken en het als een erg gezond avondmaaltijd gebruiken.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 120 gram quinoa
  • 50 gram geraspte wortel
  • 2 tomaten of een handje cherrytomaatjes
  • Handje rozijnen
  • 80 gram linzen
  • 4 eetlepels kerrie hummus (maak je eigen kerrie hummus met dit recept)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Peper & zout
  • Twee handen rucola slamelange
Wat moet je doen?
  • Kook de quinoa volgens de verpakking, giet af en laat afkoelen. Laat de rozijnen ondertussen in water weken en snijd de tomaten in blokjes.
  • Doe de quinoa, wortel, rozijnen, linzen, hummus en kerriepoeder in een kom en roer door elkaar. Voeg voor een wat romigere salade nog wat hummus toe.
  • Breng de quinoa eventueel op smaak met wat peper en zout en roer nog eens goed door.
  • Verdeel een hand sla op een bord, gevolgd met de helft van de quinoa salade en maak af met wat tomatenblokjes. Herhaal dit nog eens.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Lees deze blog als je meer wilt weten over quinoa en de voordelen van deze superfood.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.