Ontbijt

Gezonde ontbijtpannenkoekjes

Als je vertelt dat je niet van pannenkoekjes als ontbijt houdt, ben je bij mij aan het verkeerde adres. Ik houd van pannenkoeken en al helemaal een gezondere variant die ideaal is om als ontbijt te eten! Van deze gezonde ontbijtpannenkoekjes word ik dan ook direct gelukkig.

Vraag je je nu af hoe het mogelijk is dat deze variant dan geschikt is als ontbijt? Dat is heel simpel: door de banaan is je eerste stuk fruit van de dag afgevinkt en deze zorgt samen met de havermout voor koolhydraten. Daarbij komt dat de havermout veel vezels bevat waardoor je langer vol zit. Door ze in wat olie te bakken of door ze af te toppen met pindakaas (aanrader 😉 ), heb je ook direct wat vetten binnen. Naast onwijs lekker is zo’n stapel pannenkoekjes dus ook nog eens voedzaam!

Je zou jezelf dus ook prima kunnen verwennen met deze gezonde ontbijtpannenkoekjes na je workout. Als je geen zin hebt om na een flinke sportsessie de keuken in te duiken, bak je ze voor je gaat sporten en verwarm je ze later nog even kort in een pan of magnetron.

Nog een voordeel van deze pannenkoekjes? Het beslag is zo klaar, dus het enige wat tijd van je vraagt is het bakken. Maar als je voor echte ontbijtpannenkoekjes gaat, kun je er makkelijk 2 of 3 tegelijk bakken en een mooie toren bouwen. Wanneer ga jij ze maken?

Wat heb je nodig voor 2 personen?
 • 1 banaan
 • 65 gram havermout
 • 200 ml (plantaardige) melk
 • 2 eieren
 • Snufje kaneel

Overig:

 • Toppings zoals fruit, honing, jam of pindakaas
 • (kokos)olie/boter om in te bakken
Wat moet je doen?
 • Doe de banaan, havermout, melk en de eieren samen met een snufje kaneel in een blender en mix tot een beslag.
 • Verwarm wat olie of boter in een pan en bak de pannenkoekjes in de gewenste grootte.
 • Stapel de pannenkoekjes op elkaar tot een mooie stapel.
 • Top de pannenkoekjes af met jouw favoriete toppings.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je foto of berichtje 🙂

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.