Sausjes en spreads

Vegan pesto

Vraag jij je ook vaak af waarom er kaas in pesto zit? Dat had ik nou ook! Tijd dus om daar verandering in te brengen en de kaas achterwegen te laten. Laat dit nou onwijs goed uitgepakt zijn. In een handomdraai heb jij je eigen, vegan pesto gemaakt die ideaal is voor pasta of lekker op een broodje met (bijvoorbeeld) kipfilet.

Wat heb je nodig?
  • 35 g basilicum
  • 35 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook (of drie kleintjes)
  • 3 el olijfolie
  • Peper & zout naar smaak
Wat moet je doen?
  • Doe de ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een goed geheel.
  • Maak tussendoor wel even de randen van de keukenmachine schoon, zodat alles mee wordt gemixt. Is het te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe.

Je kunt de pesto zo’n 4 dagen in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje! 🙂