Zoetzure curry met kip
Curry, ik houd ervan! Groen, geel of rood, het maakt allemaal niet uit! (Als iemand een curry restaurant weet, laat het dan even weten 😉 ) Hoe dan ook, het is ook leuk om af en toe te variëren met curry’s en er een andere twist aan te geven. Laat ik dat nou net gedaan hebben! Ik maakte geen scherpe curry, maar een zoetzure curry. Oke, een beetje scherp… Maar dat hoort, toch? Ik genoot tijdens het koken al van de lekkere geuren die door de keuken ging en kon niet wachten om het te eten. Ik zal na gaan denken over een manier om geuren via een blog over te laten komen 😉 Ben jij ook benieuwd naar deze ‘curry anders’? Het is heel makkelijk:
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 450 gram kipfilet
- 300 gram rijst
- 800 gram Chinese wokgroenten paksoi en sugarsnaps
- 1 theelepel rode currypoeder/pasta
- 3 eetlepels sweet chili saus
- Handje verse koriander
Wat moet je doen?
- Snijd de kipfilets in blokjes en hak de koriander fijn.
- Bereid de rijst volgens de verpakking.
- Verwarm wat olie in een wokpan en bak hierin de kip gaar met de currypoeder/pasta op middelhoog vuur.
- Voeg de wokgroenten en de sweet chili saus toe. Bak mee totdat de groente aardig geslonken is, dit duurt zo’n 7 minuten.
- Voeg de koriander naar smaak toe en bak nog zo’n 2 minuten op laag vuur mee.
- Serveer met de rijst en eventueel nog wat koriander.
Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto op facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂