Snacks/tussendoortjes

Granola koeken

Koekjes en gezond, twee woorden die bijna niet samen kunnen gaan. Want ja, ook achter de koeken die met ‘gezond’ bestempeld worden kun je vraagtekens zetten. Gelukkig kunnen de woorden ‘koeken’ en ‘redelijk gezond’ wel in één zin!

Voor deze koeken heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig. Je zou er meer aan toe kunnen voegen, maar dat is aan jou. Denk bijvoorbeeld aan rozijnen of noten. Ook is het aan jou welke soort granola je kiest. Is deze zelfgemaakt en daarom (vaak) gezonder? Of kies je voor de allerlekkerste uit de supermarkt of van je favoriete merk?

Hoe dan ook, deze lekkere, makkelijke snack bestaat uit maar 2(!) ingrediënten en kun je makkelijk meenemen naar school of werk. Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig voor 6-7 koeken?
  • 120 gram granola (ik gebruikte deze van de granolawinkel)
  • 1 rijpe banaan
  • (eventueel: kaneel)
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Prak de banaan in een ruime kom fijn.
  • Voeg de granola toe. Wil je meer kaneel of bevat je granola geen kaneel? Voeg dit dan naar smaak toe. Roer goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak wat van het mengsel en leg dit op de bakplaat (je zult zien dat het mengsel uit elkaar valt als je het in je handen doet). Vorm een rondje van het mengsel en druk aan tot het de gewenste dikte heeft.
  • Bak de koeken voor 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen.

Je kunt de koeken zo’n 5 dagen in een afgesloten trommel/bak bewaren. Maar verwacht dat ze snel op zijn! Warm zijn ze namelijk het allerlekkerst 😉

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.