Diner,  Lunch,  Voorgerechten

Pittige tomatensoep met garnalen

Soep is bij veel Nederlanders een geliefde maaltijd. Begrijpelijk, want hoeveel verschillende soorten soep kun je wel niet maken? En zelfs daarbinnen kun je weer variëren. Vandaag deel ik een traditionele huisgemaakte tomatensoep met een andere twist. Deze tomatensoep is namelijk pittig en bevat geen balletjes, maar garnalen! Ik moest zelf wennen aan het feit dat er garnalen door de soep gingen, maar wat ben ik blij dat ik dit heb geprobeerd en met het resultaat. Vandaar dat ik ook erg benieuwd ben naar wat jij ervan vindt. Kook ze!

Je kunt deze soep voor het hele gezin maken en het restje de volgende dag nog lekker bij de lunch eten.

Wat heb je nodig?
  • 750 gram tomaten
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 3 tenen knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel tuinkruidenbouillon
  • 1 pot rood-gele paprika reepjes á 310 gram
  • 250 gram kikkererwten
  • 160 gram linzen
  • 225 gram gepelde roze garnalen
  • 5 gram verse tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • Peper
  • 1 liter water
Wat moet je doen?
  • Was de groente en laat de garnalen ontdooien. Snijd de tomaten in vieren, de wortel in plakjes en snipper de ui en knoflook. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en wortel op laag vuur. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en tijm toe. Bak dit 2 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomaten, het water en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zacht koken.
  • Laat de paprikareepjes uitlekken in een vergiet en voeg deze na 10 minuten toe.
  • Doe nu de kikkererwten en linzen in een vergiet. Spoel af met water en laat uitlekken.
  • Wanneer de soep 15 minuten heeft gekookt, pureer je hem fijn met de staafmixer.
  • Zet de soep terug op het vuur en voeg de kikkererwten, linzen en garnalen toe.  Laat de soep nog zo’n 10 minuten op laag vuur staan, tot de garnalen gaar zijn.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.