Lifestyle & sport,  Voeding

Wat je moet weten over eiwitten volgens Muscle Concepts

Leuk dat je deze blog leest! Dit keer ben ik namelijk niet aan het woord, maar Muscle Concepts. Muscle Concepts is een bedrijf waar je niet alleen terecht kunt voor voedingssupplementen, maar voor een lifestyle: ‘Het concept van gezondheid, fitheid en sterke “muscles”, is jouw lifestyle.’ In deze blog legt Muscle Concepts uit wat eiwitten zijn, waarom eiwitten zo belangrijk zijn en wat bronnen zijn die veel eiwitten bevatten. Hiernaast vind je onderaan een recept voor een eiwitrijk bananenbrood!

Leuk dat je deze blog leest! Dit keer ben ik namelijk niet aan het woord, maar Muscle Concepts. Muscle Concepts is een bedrijf waar je niet alleen terecht kunt voor voedingssupplementen, maar voor een lifestyle: ‘Het concept van gezondheid, fitheid en sterke “muscles”, is jouw lifestyle.’ In deze blog legt Muscle Concepts uit wat eiwitten zijn, waarom eiwitten zo belangrijk zijn en wat bronnen zijn die veel eiwitten bevatten. Hiernaast vind je onderaan een recept voor een eiwitrijk bananenbrood!

Leuk dat je deze blog leest! Dit keer ben ik namelijk niet aan het woord, maar Muscle Concepts. Muscle Concepts is een bedrijf waar je niet alleen terecht kunt voor voedingssupplementen, maar voor een lifestyle: ‘Het concept van gezondheid, fitheid en sterke “muscles”, is jouw lifestyle.’ In deze blog legt Muscle Concepts uit wat eiwitten zijn, waarom eiwitten zo belangrijk zijn en wat bronnen zijn die veel eiwitten bevatten. Hiernaast vind je onderaan een recept voor een eiwitrijk bananenbrood!

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn de bekendste voedingsstoffen onder sporters/atleten. Eiwitten zijn essentiële voedings- en bouwstoffen voor het menselijk lichaam. Dat houdt in dat ons lichaam geen eiwitten kan aanmaken: je moet het dus uit voedingsproducten halen. Eiwitten spelen een belangrijke rol als het gaat om het verzorgen, opbouwen en herstellen van alle weefsel in ons lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de spieren, organen en huid! Eiwitten zijn, volgens de wetenschap, opgebouwd uit 20 verschillende aminozuren. Om het simpel te houden, kun je eiwitten zien als een lange keten aan aminozuren.

Het belang van eiwitten

Wat is het belang van eiwitten? Eiwitten zijn belangrijk voor sporters die regelmatig/frequent/intensief trainen. De sporters onder ons hebben vast wel eens spierpijn ervaren. Dit komt doordat er tijdens het trainen micro scheurtjes in de spieren ontstaan. Door na het trainen eiwitten te consumeren, kunnen de spieren zich beter/sneller herstellen en opbouwen. Daarom wordt een eiwitrijke maaltijd na het trainen altijd aangeraden!

Het probleem is dat het grootste gedeelte van de mensen niet weten wat ze moeten eten. Bij Muscle Concepts merken ze dit ook. Veel mensen vinden het lastig om een gezonde balans te houden tussen gezonde en ongezonde voeding. Het is belangrijk dat je jezelf goed inleest en informeert in welke voedingsproducten voordelig en welke vooral nadelig zijn voor optimaal spierherstel.

Een goede oplossing hiervoor is het volgen van een voedingsschema/dieet. Met een voedingsschema wordt je namelijk gestuurd en tegelijkertijd geforceerd om de juiste producten te consumeren, met als doel jouw gewenste doelstelling (afvallen, aankomen, spieren kweken) te behalen. Het voordeel is dat je kunt bijhouden van wat je dagelijks consumeert, met een overzicht van de calorische inname.

Wat zijn de beste bronnen van eiwitten?

Dat is een goede vraag. Eiwitten kun je vinden in veel verschillende voedingsproducten. Eieren zijn een van de beste/populairste bronnen van eiwitten. Eieren worden aangeraden in een verantwoord dieet. Daarnaast zijn er nog een tal van voedingsproducten die je goed kunt gebruiken. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben wij een lijst opgesteld van de beste voedingsproducten:

  • Eieren
  • Vlees (kip, kalkoen, runch, varken, etc.)
  • Noten
  • Bonen
  • Peulvruchten
  • Zuivelproducten
  • Vis en schaaldieren

Naast deze producten kun je natuurlijk ook op andere manieren eiwitten binnenkrijgen. Om jullie hier wat inspiratie voor te geven, maakte ik dit lekkere recept voor een eiwitrijk bananenbrood.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.