Diner

Groene asperges met pangasiusfilet

De lente komt weer in zicht en dat betekent aspergetijd! Ik moet eerlijk zeggen dat het 15 jaar heeft geduurd voordat ik asperges at. Eerder vond ik ze namelijk écht niet lekker. Gelukkig probeerde ik in die twee jaar dat ik nu asperges eet ook de groene variant van deze groente. Deze vond ik vanaf het eerste moment lekker en dus deel ik dit heerlijke recept met deze groene stengeltjes!

Wist je dat asperges erg gezond zijn? Ze kunnen verzuiverend werken en bevatten veel vitamines en antioxidanten. Door de vele antioxidanten beschermen ze je tegen ziekten en invloeden van zonlicht en vervuiling. Verder bevatten ze veel vezels en eiwitten, wat zorgt voor een vol gevoel.

Redenen genoeg dus om dit heerlijke recept te bereiden! Houdt je niet zo van vis? Vervang dit dan door kip of vlees. Liever vegetarisch of vegan? Kies dan voor een lekkere, fris gemarineerde vleesvervanger, zoals tofu of tempeh.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
  • 700 gram groene asperges
  • 500 gram pangasiusfilet
  • 900 gram Provenciaals gekruide aardappelpartjes
  • Olijfolie/boter

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • Snuf zout
  • Klein handje gebrande amandelen

Voor de vis:

  • Olie/boter
  • Peper en zout of viskruiden
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Marineer de pangasiusfilets met peper en zout/viskruiden, leg ze in een ingevette ovenschaal en bak in de voorverwarmde oven in 12 minuten gaar. Draai de filets op de helft even om.
  • Was de asperges en snijd er aan de onderkant 3 cm vanaf.
  • Verwarm wat olie in een pan en bak de aardappeltjes rondom goudbruin.
  • Verwarm een grillpan (zonder olie!) en gril de asperges in zo’n 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Het kan zijn dat je de asperges in twee delen moet grillen. Leg de gegrilde asperges op een bord en dek af met een deksel tot ze geserveerd zullen worden.
  • Hak ondertussen de amandelen fijn en maak de dressing door de olie, citroensap, knoflook en zout te mengen in een klein schaaltje.
  • Als de vis en aardappeltjes gaar zijn, neem je de deksel van het bord met de asperges. Verdeel de dressing over de asperges en maak af met wat gehakte amandelen en eventueel een partje citroen.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.