Diner

Penne met rode bieten hummus en geitenkaas

Hummus staat bekend als een spread of een dip. Heerlijk op een toastje, wrap of met verschillende groente. Er komen dan ook steeds meer merken en bijzondere smaken. Je kunt er vanalles mee! Maar wist je dat je dit heerlijke goedje ook in recepten kunt verwerken? Deze uitdaging nam ik aan. Weg met het lekkere smeersel voor op de rijstwafel, zeg hallo tegen je nieuwe pastasaus!

Ja, want dat is wat ik deed: een pastasaus maken van hummus. Ik koos voor een rode bieten hummus, en wat past er nou beter bij rode biet dan geitenkaas en rucola? Het zoete van de bietjes gaat erg goed samen met het kruidige van de rucola en de frisse, milde smaak van de geitenkaas. Hartstikke waard om te proberen dus! Deze vegetarische pasta heb je snel op tafel en kun je zelfs vegan maken door de kaas weg te laten of door het te vervangen voor edelgistvlokken. Want, wie wil er nou geen roze pasta eten?!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • Penne voor 4 personen (zo’n 500 gram)
  • 3 eetlepels Maza hummus rode biet (zo’n 150 gram)
  • 85 gram rucola
  • Bettine geitenkaasbolletjes
  • Handje pijnboompitten
Wat moet je doen?
  • Kook de penne volgens de verpakking.
  • Giet de penne af in een vergiet, maar vang 1 glas pastawater op.
  • Doe de penne in een schaal en roer de hummus erdoor. Voeg wat pastawater toe, zodat de hummus een soort saus wordt. Proef en voeg eventueel meer hummus naar smaak toe.
  • Roer de rucola, pijnboompitten en geitenkaasbolletjes door de pasta.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Wist je dat je ook makkelijk zelf hummus kunt maken? Zo vind je hier het recept voor een heerlijke kerrie hummus. 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.