Diner

Groene curry met bloemkoolrijst

Dat ik van curry houd, hoef ik denk ik niet meer duidelijk te maken. Gelukkig zijn er verschillende kleuren en soorten en kun je altijd afwisselen. Dit keer was het tijd voor een groene curry en omdat dat nog niet groen genoeg was, voegde ik daar sperziebonen aan toe. Verder at ik het eens niet met rijst, maar koos ik voor bloemkoolrijst. Eigenlijk ben ik helemaal niet van de koolhydraten schrappen, maar af en toe vindt mijn moeder dit wel fijn. Ik doe dan altijd gezellig mee, want een bloemkool voor 1 persoon in de keukenmachine gooien is ook zo zonde.

Nu wil ik je niet aanmoedigen om de koolhydraten te laten staan en massaal aan de bloemkoolrijst te gaan, maar het is zeker het proberen waard! Ik vind dat het gebruik van bloemkoolrijst het gerecht een frissere tint geeft en vaak zit ik nog voller na een portie van deze variant dan de gewone rijst. Bovendien is het erg lekker en proef je weinig verschil!

Je kunt bloemkoolrijst in verpakkingen in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Het is puur een kwestie van de bloemkoolroosjes in de keukenmachine vermalen tot een soort rijst.

Nog één tip voor we naar het recept gaan: bewaar de bloemkoolrijst liever niet of zorg dat je het de dag daarna nog eens gebruikt. Hoewel er veel gezegd wordt dat je bloemkoolrijst makkelijk in een gesloten bak in de koelkast kunt bewaren of kunt invriezen, heb ik hier geen goede ervaring mee. De rijst blijft in de koelkast net een dag goed, maar dan moet je zelfs nog ruiken of het nog in staat is om gebruikt te worden. Wanneer je de rijst laat ontdooien nadat je het hebt ingevroren, komt er een erg vieze geur vanaf. Lukt het je écht niet om de rijst in één keer op te maken en wil je het liever niet weggooien? Probeer dan vooral of je het wel kunt bewaren!

En dan nu het recept voor dit heerlijke groene geluk:

Wat heb je nodig voor 4 personen?
 • 70 gram groene curry (ik gebruikte deze)
 • 800 gram bloemkoolrijst of 300 gram rijst
 • 450 gram kipfilet of vega(n) kipstukjes
 • 400 gram sperziebonen
 • 300 milliliter kokosmelk
 • 1 ui
 • 1 peper
 • 1 limoen
 • Handje koriander
Wat moet je doen?
 • Snijd de kipfilet in blokjes, maak de bonen schoon en halveer ze. Snipper de ui.
 • Verwarm een kleine scheut olijfolie in een wokpan en roerbak de ui en de currypasta 1 minuut op hoog vuur.
 • Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
 • Als de kip rondom bruin is, voeg je de sperziebonen toe en roerbak je deze 3 minuten mee.
 • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten afgedekt op laag vuur pruttelen.
 • In de tussentijd bereid je de rijst volgens de verpakking, snijd je de limoen in parten en hak je de koriander fijn. Snijd de peper open, verwijder de zaadlijsten en snipper.
 • Als de curry 10 minuten heeft geprutteld, breng je deze op smaak met wat peper (ik gebruikte 3/4),  koriander en limoen.
 • Serveer de curry met de rijst, een limoenpartje en wat verse koriander.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via facebook/instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.