Diner

Courgette pizza’s met tonijn

Ik heb niet vaak Pizza Fridays maar als ik deze heb, pak ik dit goed aan. Nu was het dus tijd voor weer iets nieuws proberen: een gezonde pizza! Kan dit dan? Zeker! Bij deze pizza’s heb je namelijk geen pizzabodem, maar een courgette als bodem. En ja, de kaas zou je als ‘ongezond’ kunnen bestempelen, maar waarom zou je? Kaas bevat inderdaad veel vetten, maar zit daarentegen ook vol met eiwitten, calcium en vele vitamines. Bovendien is het aan jou of je door de berg kaas alle andere ingrediënten niet meer ziet of dat je het houdt bij een normale laag.

Wat nog meer erg fijn is van deze pizza’s: je kunt ze vegetarisch en zelfs vegan maken! Zo is het ook erg lekker om er vega(n) rulgehakt of plakjes worst op te doen. Voor een vegan variant kun je voor een vegan kaasmerk gaan of edelgistvlokken gebruiken. Enjoy your Pizza Friday!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  • 4 courgettes
  • 400 ml tomatensaus
  • 200 gram tonijn
  • 1 ui
  • Geraspte kaas
Wat moet je doen?
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en snijd de ui in ringen.
  • Halveer de courgettes en dep ze goed droog met keukenpapier/een theedoek.
  • Voorzie de bovenkant van de courgettes van tomatensaus. Verdeel de tonijn en de uienringen erover en strooi er wat geraspte kaas over.
  • Bak ze voor 20 minuten in de oven.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.