Lunch,  Sausjes en spreads

Aubergine tosti’s met ras el hanout saus

Ik houd van de Marokkaanse keuken! Van de kruiden die je in deze keuken ziet, staan er veel op mijn lijstje van favorieten. Kaneel en komijn bijvoorbeeld, maar ook het gebruik van abrikozen en rozijnen om de smaak een boost te geven. Verder houd ik heel veel van aubergine, courgette, couscous en kikkererwten, producten die je ook veel tegenkomt in Marokko. Kortom: ik denk dat mijn volgende reisje naar Marokko wordt!

Toen ik deze leuke aubergine tosti’s tegen kwam in de Foodies Vega, kon ik niet wachten om ze te proberen. Maar aan recepten stelen doen we niet, dus besloot ik het recept wat uit te breiden. In plaats van alleen de tosti, maakte ik er een sausje bij met, hoe kan het ook anders, ras el hanout. Ras el hanout is een Marokkaans kruiden mengsel die erg goed samengaat met aubergine. Vervolgens maakte ik het af met wat granaatappelpitjes en tadaa! Misschien wel mijn nieuwe favoriete lunch recept!

Naast het feit dat je heel wat grammen groente binnenkrijgt door deze lunch, is het ook nog een gezond. Ja, de kaas, maar die laag kun je zo dik maken als je zelf wilt 😉 Dus, waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
 • 1 aubergine
 • Kaas naar keuze (ik gebruikte jonge kaas)
 • 50 ml (magere) yoghurt
 • 1 theelepel ras el hanout
 • Olijfolie
 • Handje granaatappelpitjes
Wat moet je doen?
 • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0,5-1 cm dik, dit kan in de lengte of in de breedte. Schaaf wat plakken kaas.
 • Verdeel de kaas over de helft van de plakken aubergine en leg de andere plakken hierbovenop, als een tosti.
 • Verwarm een (grill)pan en bestrijk de tosti’s aan beide kanten met een beetje olijfolie.
 • Bak de tosti’s (zonder boter/olie als je een grillpan gebruikt!) aan beide kanten in 3 minuten goudbruin. Afhankelijk van de dikte van je plakken aubergine kan dit langer duren.
 • Meng ondertussen de yoghurt, ras el hanout en een scheutje olie tot een sausje.
 • Serveer de tosti’s met de saus en wat granaatappelpitjes.

Heb je een recept geprobeerd? Deel je foto via Facebook/Instagram en tag @its.about.health in je berichtje 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.